Successos

societat

cas jordi comas

Els lladres albanesos del cas Comas van fer més assalts violents a Platja d'Aro

El novembre del 2010 van saquejar una casa de Castell d'Aro i van deixar lligat el matrimoni i van colpejar un jubilat alemany a casa seva, al Mas Ros

La banda de lladres liderats per l'albanès Valentino Gjeloshi, ara empresonat per l'assassinat de Jordi Comas, ja havia actuat a Platja d'Aro, on havia perpetrat almenys dos assalts violents en qüestió d'una setmana el novembre del 2010. El 17 de novembre, quan venien de perpetrar un dels robatoris amb violència (van colpejar i lligar un empresari i la seva dona), els Mossos els van descobrir a Dosrius, quan es disposaven a repartir-se el botí, i van acabar detenint vuit membres de la banda de malfactors, entre ells Valentino Gjeloshi i Denis Rrema, que ara està buscat internacionalment també pel crim de Jordi Comas. La detenció, però, va ser accidentada: els lladres van intentar envestir i atropellar diversos cops els mossos, de manera que Gjeloshi i Rrema van acabar imputats també per homicidi dolós. Un mosso va acabar ferit en una cama d'un tret accidental d'un company en disparar-se-li l'arma quan forcejava amb un dels lladres i un dels assaltants també va acabar ferit en quedar atrapat entre el seu cotxe i el dels mossos.

La casa que havien assaltat el 17 de novembre del 2010 era l'habitatge situat a Castell d'Aro d'un empresari de Santa Cristina d'Aro. L'empresari i la seva dona van arribar a casa al vespre i van ser abordats pels assaltants, que ja eren a dins de la finca i que els van amenaçar amb tornavisos. Un cop a dins van aconseguir que els obrissin la caixa forta i es van endur els diners que hi havia, uns 5.000 euros i joies. Quan van abandonar la casa, van deixar el matrimoni lligat i els van amenaçar. Uns dies abans, el 10 de novembre del 2010, van assaltar un jubilat alemany, exempleat de Mercedes, a la seva casa del Mas Ros. Quan l'home, que esperava una visita, va anar a obrir la porta en sentir el timbre, uns encaputxats el van colpejar i el van amenaçar perquè els donés els diners. Li van robar 500 euros, un portàtil, un telèfon mòbil i joies, per valor de 12.000 euros. Quan van tenir els diners, van voler tapar els ulls i la boca a la víctima i lligar-la en una cadira, però l'home se'n va poder desempallegar i va poder amagar-se a la part de baix de la finca. Però els dos assalts a Platja d'Aro no eren els únics que van atribuir a la banda de Valentino Gjeloshi. Els Mossos els van atribuir vuit assalts perpetrats en cinc dies. Van actuar també a Calonge, Fogars de la Selva, Sant Just Desvern, Pallejà (Baix Llobregat) i Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). En total havien aconseguit més de 120.000 euros i els Mossos van trobar alguns objectes robats i eines enterrades en amagatalls excavats al bosc, a Dosrius.

Aquesta detenció a Dosrius és el principal antecedent que tenen Gjeloshi i Rrema a Catalunya, mentre que en tenen molts a Itàlia per robatoris amb violència.

En canvi, Ahmet Kurti, el serbi arrestat a Alemanya pel crim de Jordi Comas, acumula 70 detencions aquí sumant les dels Mossos, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia