Un veí de Riudoms resulta ferit en esfondrar-se completament casa seva

L'home va tenir un traumatisme cranioencefàlic i va ser traslladat a l'hospital Sant Joan de Reus

La ràpida intervenció dels equips d'emergència va ser clau ahir per localitzar i treure un veí de Riudoms que va quedar immobilitzat a l'interior de casa seva, després que aquesta s'esfondrés completament. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, van rebre l'avís d'aquest succés al voltant de dos quarts de cinc de la tarda. Ràpidament, es van desplaçar fins al lloc dels fets un total de nou dotacions –entre les quals hi havia membres del Grup de Rescat i Actuacions Especials– i ambulàncies, així com diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Quan va passar el sinistre, a l'interior del domicili –de planta baixa i dos pisos, i ubicat al carrer Sant Jaume– només hi havia l'amo, de seixanta-tres anys. Sortosament, tot i la magnitud dels fets, l'home estava conscient, tot i que va tenir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura al taló; i va ser evacuat en ambulància a l'hospital Sant Joan de Reus, on s'esperava que passés la nit en observació.

Inicialment es van viure uns moments d'incertesa, ja que es desconeixia si dintre la casa hi podia haver altres persones ferides. Per aquest motiu, es va dur a terme el rastreig de la zona amb l'ajuda d'un gos de la unitat canina dels Bombers. La recerca, però, es van paralitzar quan es va poder contactar amb els altres tres membres de la família que hi resideixen. Es tracta de la dona de la víctima –que quan va tenir lloc l'esfondrament estava en un centre sanitari on havia anat a fer-se unes proves–, així com els dos fills del matrimoni, que tampoc eren a casa.

Mentre es van realitzar tots aquests treballs, es va tancar el carrer i, per precaució, es van desallotjar els inquilins dels habitatges contigus. Quan la situació va tornar a la calma, els efectius van acompanyar les famílies als seus edificis per tal que poguessin recollir les pertinences, en previsió que haguessin de passar la nit fora de casa. Segons va afirmar l'alcalde de la població, Josep Maria Cruset, ahir mateix ja es van fer gestions per poder reallotjar en un altre lloc durant tos els dies que fes falta tant els veïns de la zona com la família de la casa sinistrada; aquesta està gairebé al costat d'un antic casal parroquial que feia 18 anys que estava tancat, i en què des del mes de juliol passat s'hi estant realitzant obres de rehabilitació i d'ampliació per convertir-lo en un equipament municipal. Amb tot, cal ressaltar que quan es va arribar a la recta final de l'actuació d'ahir, el batlle va reunir a tots els cossos policials i d'emergències que van intervenir en el succés i els va felicitar per la «seva actuació ràpida i la seva professionalitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.