Successos

seguretat

robatoris a empreses

Cau un grup especialista a fer robatoris en estancs

Els membres de la banda actuaven sobretot en establiments de les comarques gironines

Van obtenir un botí de 180.000 euros

Han ingressat a la presó cinc homes investigats per setze casos

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 7 de juliol cinc presumptes membres d'una banda que es dedicava a cometre robatoris en estancs situats principalment a les comarques gironines. Els arrestats són cinc homes de nacionalitat romanesa i, alhora, estan sent investigats dos ciutadans més per la seva vinculació amb els fets. Els integrants del grup desarticulat solien accedir als establiments obrint un forat en una paret, el terra o el sostre de l'immoble per poder-hi entrar. En tots els casos sostreien el tabac i els diners que hi havia als negocis. Les primeres investigacions van començar al maig, quan els agents van detectar una onada de robatoris en estancs i, en menor mesura, es va comprovar que l'entramat també va saquejar diverses empreses i bars. Mitjançant la seva activitat delictiva es calcula que, entre les partides de tabac i els diners en efectiu que es van apropiar, van aconseguir un botí que ascendeix a 180.000 euros.

A més del delicte de pertinença a grup criminal, als arrestats se'ls imputen un total de setze robatoris amb força –nou dels quals a estancs, quatre a empreses i tres a bars–. Les poblacions afectades per les maniobres de l'organització van ser Roses, l'Escala, Platja d'Aro, Ripoll, Rubí, Centelles, Sentmenat, Molins de Rei, Castellar del Vallès i Castellbisbal.

Les indagacions les han dut a terme els agents de la divisió d'investigació criminal, adscrits a la unitat central de robatoris amb força dels Mossos d'Esquadra. Dijous de la setmana passada, els efectius van atrapar in fraganti cinc homes, just quan sortien d'una companyia de Molins de Rei que van buidar. Van ingressar en presó provisional després de declarar en seu judicial.

LA DATA

07.07.16
Els integrants
d'un entremat van ser detinguts just després de perpetrar un robatori a Molins de Rei.

Decomís de dos inhibidors de freqüències

La xarxa efectuava vigilàncies prèvies als negocis que es marcava com a objectiu per tal d'estudiar les mesures de seguretat de què disposava l'establiment i preparar millor l'estratègia per cometre els robatoris. Un cop desmantellada la banda, els agents van escorcollar dos domicilis dels sospitosos, on van intervenir material electrònic, eines per fer els forats, els tres vehicles amb què es desplaçaven i dos aparells sofisticats que permeten la inhibició de freqüències de les càmeres de seguretat de les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia