Successos

societat

Una bengala va provocar el foc a Tavernes de la Valldigna, ja estabilitzat

No ha precisat de l'actuació de la UME i sí de mitjans aeris

L'incendi declarat anit a Tavernes de la Valldigna (la Safor), ja extingit, va ser provocat per una bengala, segons la principal hipòtesi amb la qual es treballa, i la seua evolució no ha sigut desfavorable, per la qual cosa no ha precisat de la intervenció de la Unitat Militar d'Emergències (UME), segons ha confirmat aquest dimarts als mitjans el delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues.

Mentre, el foc iniciat en la localitat castellonenca d'Artana és “el que més preocupa” al govern en l'actualitat en haver-se propagat fins a la Serra d'Espadà, el segon parc natural més gran de l territori. Allí encara treballen un total de 128 efectius i 31 vehicles de la UME.

A més, el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient (Magrama) ha destinat deu mitjans aeris a Artana: quatre hidroavions amb capacitat de 5.500 litres, dos “amfibis” de 3.500 litres i tres helicòpters (un d'1.500 litres i dos d'1.200), al costat d'un avió que realitza labors de reconeixement i inspecció en la muntanya.

Es tracta d'un “ampli” desplegament d'efectius en el cas del foc d'Artana, ha destacat Moragues, que es va iniciar a les 19.10 hores d'aquest passat dilluns en una zona “escarpada i de difícil accés”, i, per tant, “molt complicada d'afrontar” per als militars; tot amb l'objectiu d'“evitar en el menor temps possible la seua propagació” en la Serra en ser “un important actiu mediambiental” per al País Valencià.

Completen el dispositiu de seguretat en la zona tres brigades de reforç del govern, Diputació de Castelló i els municipis afectats, així com diversos equips de Guàrdia Civil que controlen la seguretat vial i la circulació en les carreteres adjacents. Així mateix, el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil s'encarrega d'investigar les causes dels incendis, que en el d'Artana encara es desconeixen.

Moragues ha avançat que sí han pogut establir el focus d'origen del foc, però en tractar-se d'una zona calenta, “fins que no es refrede no es pot determinar què persones hi havia a la seua al voltant i en quines circumstàncies”.

D'altra banda, quant als incendis declarats anit i aquesta matinada en una muntanya de Tavernes –estabilitzat aquest matí-–i en una fàbrica de plàstics l'l'Olleria, respectivament, no han precisat de l'actuació de la UME i sí de mitjans aeris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia