Successos

Cau un grup que robava en domicilis “marcats”

Identificaven els pisos on volien robar amb marcadors de plàstic transparents

Els Mossos han desarticulat una xarxa de ciutadans georgians especialitzada a robar en domicilis de Catalunya. Els lladres actuaven de manera molt professional. Buscaven els immobles més fàcils de robar –habitualment els que estaven buits– i els identificaven amb un marcador de plàstic que enganxaven a la porta. Es té constància que en un únic dia n'havien arribat a identificar 50. De moment, però, la policia només imputa als tretze detinguts una desena de robatoris en pisos de l'àrea metropolitana.

La investigació policial s'ha desenvolupat en dues fases a les ciutats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Feliu de Llobregat. En la primera, resolta a principi del mes de maig, els Mossos van arrestar nou membres de la xarxa. En les entrades i els escorcolls els agents van recuperar joies i aparells electrònics sostrets, eines específiques per violentar els panys i un gran nombre de marcadors de portes transparents.

En aquesta primera operació també es va trobar informació rellevant sobre els dos líders de la xarxa, que dirigien les activitats del grup des de la presó. A més, es va identificar una segona ramificació de l'organització, especialitzada també en el robatori en domicilis.

La segona fase de la investigació ha permès la detenció de quatre persones més, d'entre 25 i 37 anys. Nou dels detinguts ja han ingressat a la presó. Amb aquesta operació, els Mossos donen per desarticulada a Catalunya la branca local d'una organització criminal d'origen georgià establerta Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia