Successos

successos

Busquen amb un georadar els desapareguts dels Pallaresos

Els Mossos escorcollen per segon cop la finca de Ramon Laso per intentar localitzar els cossos de la seva exparella i el cunyat

Confirmen que el detingut hauria comès els crims en aquest terreny

Els 6.000 metres quadrats d'un terreny situat al terme de Tarragona que temps enrere cultivava Ramon Laso, el veí dels Pallaresos acusat de l'homicidi de la seva exparella i del cunyat de la dona, van ser examinats un altre cop ahir pels Mossos d'Esquadra, que intenten esbrinar així si els cossos dels dos desapareguts podrien estar allí enterrats. La primera recerca a la finca es va efectuar el novembre del 2009 i, tot i que llavors no es va trobar ni rastre dels cadàvers, la Policia de la Generalitat ha tornat a repetir la diligència per acabar de certificar els resultats anteriors i, alhora, satisfer una de les peticions dels familiars de les presumptes víctimes, Julia Lamas i Maurici Font, que sempre han reclamat que s'inspeccionés l'hort més a fons. Per fer aquest escorcoll, es van desplaçar a la zona agents de la unitat central de desapareguts, de la policia científica i de la unitat canina, que van ser els primers a actuar. Pels volts de les dotze del migdia, els efectius van executar una ronda de caràcter superficial a la propietat amb l'ajuda de dos gossos, entrenats per detectar els gasos que desprenen els cossos en estat de descomposició.

Resultats a l'instant

Just a continuació, es va delimitar un espai de 400 metres quadrats, que és on el detingut tenia l'hort. A la parcel·la s'hi va començar a passar un georadar que és més potent i sofisticat que el que es va utilitzar en l'altra ocasió. Del seu maneig se'n va encarregar l'arqueòleg i gerent de l'empresa Arqueoradar, Lluís Marí, que va explicar que “l'aparell nota canvis en el subsòl fins a una profunditat de quatre metres”: “Es tracta d'una màquina força senzilla, que emet un feix d'ones que van a parar a una antena i, a partir d'aquí, es reenvien a un monitor. Si hi hagués qualsevol variació en les capes inferiors, tenim la possibilitat de visualitzar-ho a l'instant a través d'una pantalla”. Va confessar, però, que els més de dos anys que han transcorregut des que no es tenen notícies de Lamas i Font podrien suposar un handicap: “Amb aquest temps, l'únic temor és que s'hagi compactat el terreny, tot i que esperem que no n'hi hagi per a tant!”. De moment ahir, però, no es va obtenir cap troballa, si bé l'actuació està previst que segueixi avui, ja que es pretén buscar en tota la finca, on els investigadors sí que pensen que és on Laso va perpetrar els dos crims. I, si durant el procés es creu necessari, també es remourà el terreny, ja que la policia disposa d'una retroexcavadora cedida pel Ministeri de Foment.

LA FRASE

L'aparell que estem utilitzant detecta canvis en el subsòl fins a una profunditat de quatre metres
Lluís Marí
gerent i arqueòleg de l'empresa ARQUEORADAR

LA DATA

2009
El novembre de fa dos anys
la policia ja va inspeccionar la finca amb un georadar que era menys potent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.