Successos

successos

Els pallaresos

El doble crim comès per Laso tindria un mòbil passional

Els Mossos sospiten que el veí dels Pallaresos va matar l'exparella i el cunyat per continuar la relació que mantenia amb la germana de la seva dona

Es fan passar per la desapareguda per vendre'n la casa

Unes històries bastant calcades i amb un possible rerefons amorós són les que hi ha darrere dels dos dobles crims comesos amb una vintena d'anys de diferència pel veí dels Pallaresos Ramón Laso, que l'1 d'abril va ingressar novament a la presó acusat del presumpte homicidi de la seva exparella, Júlia Lamas, i el seu cunyat, Maurici Font, el 27 de març del 2009. Tot plegat consta en el sumari del cas que es va fer públic dimarts i on, de manera cronològica, es detalla que l'endemà de la desaparició de les víctimes la germana de Júlia i esposa de Maurici, Mercedes, va anar a la comissaria dels Mossos de Tarragona amb Laso per denunciar els fets, però al final van desistir en no posar-se d'acord entre ells –Laso afirmava que Júlia i Maurici havien marxat junts, mentre que Mercedes ho descartava–. Uns dies més tard, Mercedes es va assabentar a través d'una coneguda dels greus antecedents de Laso, que el 1993 va ser condemnat a 57 anys de presó per haver matat la primera esposa i el seu fill a l'Ebre. A partir d'aquí, va començar a malfiar-se i va formular la denúncia pel seu compte. Durant la primera fase de la investigació, els agents no van trobar indicis que fessin pensar que els desapareguts havien fugit per voluntat pròpia, tot i que els faltava un mòbil que justifiqués que l'inculpat els hagués matat. El punt d'inflexió va arribar quan Mercedes va confessar-los que havia mantingut una relació amb el detingut i que li havia insistit que deixés Maurici, si bé ella es va negar a abandonar el marit. L'atracció, doncs, que el processat sentia per ella s'interpreta com un detonant, juntament amb l'econòmic, per fer desaparèixer Júlia i Maurici, de qui havia arribat a dir a Mercedes que “era un bulto que només feia nosa”. En tots aquests esdeveniments hi ha un paral·lelisme amb les dues morts perpetrades a finals dels anys vuitanta per l'home, que durant el seu primer matrimoni també tenia una amant, i considerava un “destorb” la seva esposa i el seu fill per tirar endavant l'altra relació.

Frau immobiliari

Els familiars dels desapareguts van interposar ahir una denúncia al jutjat de guàrdia de Tarragona en haver detectat irregularitats en la posada a la venda del xalet on havien viscut Júlia i Ramón. Segons el seu lletrat, Pere Sutil, els seus clients han tingut coneixement que una persona es va presentar en una immobiliària dels Pallaresos per posar l'anunci de l'immoble i va ensenyar unes escriptures “falses”: “En la documentació constava que els propietaris del domicili eren els pares de Laso i el fill d'aquest, quan en realitat els amos són els progenitors del processat i Júlia, que té una cinquena part de la casa”. Juntament amb aquest argument, afegeixen que, l'estiu del 2010, una dona es va dirigir a una notaria de Jaén, d'on és originari Laso, amb el mateix objectiu de lucrar-se amb l'habitatge i que, davant dels responsables del negoci, va simular que era Júlia.

Una fugida poc convincent

En la seva declaració davant dels Mossos d'Esquadra, Laso ha relatat que la seva excompanya, Júlia Lamas, i el seu cunyat, Maurici Font, li van dir que se n'anaven junts i que no pensaven tornar. L'últim cop que assegura que els va veure va ser pels volts de la una del migdia del 27 de març del 2009 a l'edifici número 108 de la rambla Nova de Tarragona, on Júlia treballava de portera. Aquell dia, el processat sosté que es va adreçar al bloc per recollir-la de la feina i que, allí, es va trobar Maurici: “Li vaig preguntar què hi feia, però em va respondre que no n'havia de fer res i, seguidament, van marxar amb el cotxe d'ell –un Chevrolet matrícula 1901GDC–”. Una versió que desmenteixen taxativament diversos veïns de l'edifici, que en cap moment van veure Maurici i que, a més, van presenciar com la víctima pujava a la furgoneta de Laso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.