Successos

seguretat

Uns lladres assalten de nit la rectoria de Santa Pau però marxen sense botí

El mossèn no dormia a la rectoria i no es va trobar els assaltants

El 1999, quan era rector de Llinars del Vallès, va ser atacat mentre dormia i el van lligar

Uns lladres van assaltar durant la nit, possiblement la de dimarts a dimecres, la rectoria de Santa Pau i van capgirar tot el despatx del mossèn buscant diners, però tot apunta que van marxar sense botí. Tot i que inicialment el mossèn va trobar a faltar les llibretes del banc perquè havien desaparegut del lloc on les guarda habitualment, després van aparèixer en un altre lloc.

Dimecres, el rector de Santa Pau, mossèn Dídac Faig, va anar a la rectoria per impartir les classes de catequesi als nens que es preparen per fer la comunió i es va trobar que la porta d'entrada del primer pis era oberta i tenia el pany trencat. Després es va comprovar que els lladres no havien entrat per la porta principal, sota les voltes del firal dels bous, sinó que havien entrat per una porta de la part posterior, a la zona dels horts, que havien esbotzat. Els intrusos van fixar el seu interès en el despatx del rector i van capgirar lleixes, armaris i arxivadors tot buscant diners en efectiu, es pressuposa. El primer que va trobar a faltar el rector van ser les llibretes del banc pertanyents a la parròquia. Però, posteriorment, el mossèn les va trobar enmig d'algunes de les carpetes que havien capgirat els intrusos.

En descobrir el robatori, el rector va avisar els Mossos, que el mateix dimecres van fer una primera inspecció i van recollir la denúncia i ahir la policia científica va intentar trobar empremtes i petjades a l'escenari dels fets per intentar identificar els assaltants. El mateix dimecres es va encarregar a un operari especialista el canvi del pany i reforçar la porta exterior de la part dels horts per evitar més assalts.

L'assalt a Llinars el 1999

Mossèn Dídac Faig es va mostrar alleujat pel fet que no es va haver de trobar cara a cara amb els lladres, però el robatori d'aquesta setmana a Santa Pau li va fer rememorar el cas, molt més greu, que va viure quan era rector de Llinars del Vallès. La matinada del 18 de novembre del 1999 quatre homes que anaven amb llanternes i parlaven en castellà amb un accent estrany (van resultar ser kosovars) el van sorprendre mentre dormia i el van amenaçar amb un tornavís tot demanant-li que els ensenyés la caixa forta (que no tenia), el van colpejar en un ull, el van lligar de peus i mans i el van emmordassar. Els lladres van aconseguir que el rector els donés els diners que hi havia al despatx, que els digués el codi de les targetes i abans de marxar es van ocupar de tallar el telèfon. El mossèn va sentir molta impotència perquè, estant emmordassat i lligat, a través de la finestra va veure passar el cotxe de la policia però no va poder cridar per alertar-los.

LA DATA

06.03.13
es va descobrir
que els lladres havien esbotzat les portes i entrat a la rectoria de Santa Pau

Lladres de ferralla arrestats 2 cops

Tres homes marroquins veïns de Figueres van ser detinguts dos cops en dos dies el mes passat després de ser descoberts quan intentaven robar ferralla, primer a la deixalleria de Girona i després a la de Salt. La primera detenció va ser el dia 26 de febrer cap a la una de la matinada, quan una patrulla dels Mossos de paisà va ser avisada perquè havien vist dos individus dins de la deixalleria de Girona que agafaven material. Els Mossos els van interceptar quan intentaven marxar amb una furgoneta que ja tenien carregada de ferralla. Els van detenir, van quedar en llibertat i dos dies després, la nit del dia 28, una patrulla de seguretat ciutadana va veure una furgoneta sospitosa, la van seguir i els van veure com trencaven la tanca de la deixalleria de Salt i entraven. Els van tornar a detenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.