Successos

Cau una banda de lladres de coure a la Selva

Van robar 2 km de cable telefònic i van causar un perjudici de 44.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Tordera els membres d'una banda molt activa, especialitzada en la comissió de robatoris de cable de coure. Van ser arrestades dues dones i tres homes, d'edats compreses entre els 25 i els 41 anys, i de nacionalitat espanyola, boliviana i marroquina. La investigació es va iniciar a mitjan febrer, quan els agents van detectar que hi havia un lleuger increment de sostraccions de cablejat de telefonia a la Selva. Algunes de les poblacions afectades van ser Santa Coloma de Farners, Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Hostalric i Massanes. Els integrants de la xarxa perpetraven la majoria dels saquejos durant la nit, en zones boscoses i apartades. Tallaven trossos no gaire llargs de cable per poder-lo transportar millor i, mentre l'agafaven, un d'ells s'encarregava de vigilar. Les línies de telefonia més perjudicades van ser les que donen servei a les urbanitzacions i a indrets aïllats. Com a conseqüència, van deixar sense connexió de telèfon un total de 1.000 clients. Se'ls atribueixen nou sostraccions, d'entre 200 i 250 metres de cablejat en cada ocasió, i es calcula que el perjudici econòmic que van ocasionar ascendeix a uns 44.000 euros. Van quedar imputats pels delictes de
danys, furts, desordres públics i pertinença a grup criminal. Els detinguts, dos dels quals presentaven antecedents, van passar dos dies després a disposició del jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar, que en va ordenar la posada en llibertat amb càrrecs.

LES XIFRES

1.000
clients
es van quedar sense servei de telefonia per l'acció d'aquest grup, que va ser arrestat a Tordera.
2
Dones i 3 homes
integraven aquesta xarxa. El passat 10 de maig, tots ells van quedar en llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia