La dona embarassada va rebre el tret mortal en presència de la seva altra filla, de 3 anys

La jutgessa empresona per doble homicidi el company de la víctima, que manté que ella es va disparar mentre jugava amb l'arma

«La meva dona s'ha disparat un tret.» Això és el que Daniel Doya, de 20 anys, va dir als serveis d'emergència del 061 quan, dimarts passat, els va trucar a un quart de tres de la matinada. Unes hores abans, ell, Nàdia Roca i la filla de tres anys de la parella havien estat a casa del germà de Doya, a Ripollet, on van sopar i van mirar un partit de futbol. Segons va explicar ahir l'imputat, aquella tarda va anar amb el seu germà i uns amics al camp i va disparar quatre o cinc trets amb la pistola que després causaria la mort de la seva parella. Curiosament, però, Doya no ha facilitat cap dada que permeti trobar aquests amics i el seu germà va dir als Mossos que, aquell dia, ell i la seva família van sortir i van arribar al vespre a casa, on ja els esperaven Doya, la seva dona i la seva filla, de manera que no va poder anar a disparar amb l'imputat.

Després de sopar, cap a la mitjanit, Doya i la seva família van marxar, però encara van trigar dues hores a arribar a casa. L'imputat no va voler explicar què van fer durant aquella estona, tot i que els Mossos van trobar haixix i diverses armes i efectes explosius a la bossa que duia Nàdia i al pis de la parella, una troballa que la jutgessa, Francisca Verdejo, en substitució al jutjat de violència sobre la dona número 4 de Barcelona, defineix com a «estranya». Doya –amb antecedents per delictes de tràfic de droga, lesions i contra la seguretat del trànsit– també duia una quantitat important de diners, però ni ell ni Nàdia treballaven.

L'imputat, la seva dona i la seva filla van pujar finalment a l'ascensor del seu edifici a les dues de la matinada. Segons Doya, Nàdia duia la pistola –que ell havia comprat a un marroquí tot i no tenir permís d'armes– i es va posar a «jugar» amb ella. L'imputat va explicar que l'arma no tenia el carregador col·locat i que es devia disparar perquè hi havia una bala a la recambra. Ell duia la seva filla de tres anys a coll, que ho va veure tot i, «haurà quedat marcada per tota la vida», en paraules de la jutgessa.

La qüestió és que el projectil va entrar per la part de darrere del cap de Nàdia i, segons els informes forenses i de balística, és pràcticament impossible que ella pogués disparar-se. El fet que el suposat homicida agafés la pistola, la netegés i l'amagués al marc d'una finestra, on la van trobar els Mossos, reforça la tesi que el tret no va ser accidental. A més, després de trucar al 061, Doya va fugir a Ripollet, tot i que va tornar unes hores després i va ser detingut. Per tot plegat, la jutgessa conclou que l'imputat era qui duia l'arma i que va ser ell qui va disparar a Nàdia, possiblement enmig d'una discussió. Tot i així, tenint en compte que la investigació tot just acaba de començar, la magistrada no descarta que el tret es produís perquè Doya manipulés l'arma de manera «inadequada». En qualsevol cas, la jutgessa entén que l'imputat va matar la seva parella i, conseqüentment, amb la de la filla que esperaven, de manera que li atribueix dos delictes d'homicidi i un de tinença il·lícita d'armes, tal com demanava la fiscalia. Doya va ingressar ahir a la presó Model de Barcelona, mentre que la seva filla de tres anys ha quedat al càrrec de l'àvia paterna.

Un detingut pel crim d'Olesa

n.p

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid un home de 35 anys acusat de la mort d'un jove a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) el 26 de juny. La investigació dels Mossos d'Esquadra va permetre identificar el suposat homicida, de nacionalitat nord-americana i que vivia a Madrid, i després de localitzar-lo se'l va detenir. L'acusat ha ingressat a la presó de manera provisional, després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Madrid. El crim es va cometre un divendres a la tarda en un pis del municipi. Un veí va sentir diversos trets i va avisar els Mossos d'Esquadra, que en arribar a l'immoble van trobar un jove d'uns 25 anys i de nacionalitat espanyola estès a terra amb ferides molt greus per arma de foc. Els serveis mèdics van intentar reanimar la víctima, però el noi va acabar morint. L'àrea territorial d'investigació de la regió policial metropolitana sud dels Mossos d'Esquadra es va encarregar de la investigació del cas i va treballar amb la hipòtesi que el crim s'havia produït en el marc d'una revenja. Després de dos mesos d'investigació, les proves recollides a l'escena del crim i els indicis recopilats han permès identificar l'autor dels trets, que va ser detingut dilluns passat per un presumpte homicidi.

Els informes de balística, una prova clau

La jutgessa que va interrogar Daniel Doya destaca en la interlocutòria de presó les contradiccions en la seva declaració i la impossibilitat que fos la mateixa víctima qui es disparés, com ell manté. Segons els informes forenses i de balística, la companya sentimental de Doya era dretana, el tret es va produir a una distància d'entre 30 i 50 centímetres del seu cap i la bala li va entrar per la zona esquerra del crani, amb una trajectòria que indica que es va disparar des de darrere seu. La magistrada, doncs, creu que és «pràcticament impossible que ella mateixa posés la pistola darrere seu, sent dretana o esquerrana, que col·loqués l'arma a aquesta distància, que es disparés i que la bala seguís la trajectòria que descriu l'informe de la policia». Pel que fa a la relació de la parella, la víctima mai no havia denunciat Doya per maltractaments i el seu entorn més proper manté que desconeixia baralles entre ells. Tot i així, la jutgessa recorda que unes setmanes abans del doble crim, la companya sentimental de l'imputat va marxar a casa dels seus pares perquè havia discutit amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.