Successos

Mor un jove d'Olot en caure al riu amb el cotxe que conduïa

El vehicle va trencar el mur i va quedar bolcat i encastat en un canal, i el xofer, Uli Lisardo Flores, va quedar atrapat i es va ofegar

L'acompanyant va sobreviure i va poder sortir per una finestra

Un jove de 24 anys de nacionalitat hondurenya, Gabriel Ulises Lisardo Flores, va morir dimarts cap a la mitjanit a Olot després que amb el cotxe que conduïa es precipités al riu Fluvià des d'una altura de més de cinc metres. El vehicle va topar directament contra el mur d'obra que hi ha al capdavall del carrer Bisbe Vilanova, el va enderrocar i va caure al riu. L'acompanyant, un altre jove hondureny, de 18 anys, Maverick Neptali, va poder sortir del cotxe tot i que aquest va quedar bolcat i encastat al canal lateral de la resclosa propera al grup de pisos Verge del Tura. El jove va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que no es va fer ferides de consideració.

Els bombers van rebre l'avís cap a dos quarts de dotze de la nit i, immediatament, hi van desplaçar sis dotacions. També hi van intervenir efectius de la policia local, dues dotacions dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM. Els bombers van haver de baixar amb una escala fins al canal per dur a terme les tasques de rescat del jove mort. Els metges forenses que van practicar l'autòpsia li van trobar aigua als pulmons i van determinar que la mort es va produir per ofegament, tot i que, a causa de l'impacte, especulen que podia estar inconscient, i més tenint en compte que quan el van rescatar encara duia el cinturó de seguretat cordat. La policia realitza les proves pericials per intentar aclarir les circumstàncies de l'accident. No es va detectar senyal de frenada i, per tant, no es descarta un excés de velocitat. L'autòpsia, però, ha de determinar també si el conductor va tenir algun problema cardíac o de qualsevol altra mena que afectés el seu estat de salut. En aquest últim cas, s'haurà d'esperar els resultats de les anàlisis toxicològiques. La policia no descarta que s'hagués distret per alguna raó o que el cotxe tingués algun problema mecànic important. Segons la versió del noi supervivent, ell anava distret, amb la finestra mig abaixada, fumant i remenant el mòbil i, sense que sentís el conductor cridar ni cap fressa estranya, de sobte es va trobar daltabaix del riu. El cotxe el van retirar ahir al vespre, perquè els tràmits amb l'asseguradora es van allargar.

Els veïns del carrer Vilanova fa temps que reclamen mesures per controlar-hi la velocitat, ja que és un vial que connecta la plaça Clarà amb la ronda Fluvià amb tres cruïlles molt perilloses on s'han produït molts accidents, alguns dels quals també mortals. Ahir a la nit mateix n'hi va haver un altre, sense víctimes.

Els dos joves vivien a Olot; el conductor, al carrer Verge de Fàtima. El funeral se celebrarà demà a les dotze del migdia a l'església de Sant Roc, el barri on viu la seva mare.

LA XIFRA

3
víctimes mortals
hi ha hagut en accidents de trànsit a les comarques gironines durant aquest mes de gener

Tercera víctima d'aquest any

Gabriel Ulises Lisardo Flores és la tercera víctima mortal en accident de trànsit a les comarques gironines des de començaments d'any.

El dia 1 de gener una dona de 40 anys, Lesly Lorena Zavala, també hondurenya com el noi mort a Olot, que viatjava de paquet en una motocicleta que conduïa el seu home, va morir quan van xocar contra un senglar a la carretera C-31, dins del terme municipal de Pals. El conductor, l'equatorià Danry Francisco Cevallos Vélez, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra perquè va marcar 0,80 mil·ligrams per litre d'aire expirat quan se li va fer la prova d'alcoholèmia.

El dissabte 10 de gener, un veí de Sant Gregori de 71 anys, Miquel Coma Peracaula, va morir de resultes d'un xoc entre el cotxe que conduïa i un altre turisme, a la carretera N-II, al terme municipal de Garrigàs, davant del trencant de Garrigàs i de Palau de Santa Eulàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia