Successos

tribunals

abusos a menors

Pacten cinc anys de presó per agressió sexual a una menor

Els fets es van originar a Puigcerdà, el 2014

La víctima tenia 11 anys

L'home s'enfrontava a més del doble de pena

La secció quarta de l'Audiència de Girona va ser el marc ahir d'un judici per un cas d'agressió sexual continuat a una nena, a Puigcerdà. El ministeri fiscal demanava inicialment 12 anys de presó per a l'acusat. Finalment, però, es va arribar a una conformitat entre les parts, fet que va suposar una modificació molt substancial, i a la baixa, de la pena. La fiscal i l'advocat Joaquim Bech de Careda, que porta la defensa de l'home, van pactar 5 anys de presó. Una de les diverses raons que van motivar la rebaixa va ser el reconeixement de l'autoria dels fets pel detingut, que és veí de Puigcerdà. A preguntes del president del tribunal, va admetre que va mantenir relacions de tipus sexual amb la víctima, que només tenia 11 anys d'edat –alguns dels contactes van acabar amb penetració.

També va contribuir a disminuir la petició de condemna la previsió que se li apliqui una atenuant molt qualificada de reparació del dany, ja que l'home ha abonat bona part de la responsabilitat civil que la fiscal sol·licita que afronti. El ministeri públic vol que indemnitzi la menor amb un total de 4.000 euros, dels quals n'ha pagat 3.500. I, alhora, es va comprometre a participar en programes d'educació sexual.

Bech de Careda va fer una valoració “molt positiva” del pacte segellat, tenint en compte que la fiscalia requeria “una pena molt elevada”. Els episodis de què va ser víctima la nena van començar a principis del 2014 i es van repetir durant uns mesos. L'home era amic de la família d'ella. La menor va explicar la situació, un parent ho va denunciar fa dos anys i l'acusat va entrar aleshores en presó provisional. El magistrat va avançar que, un cop hagi complert la condemna, estarà 6 anys en llibertat vigilada; tindrà prohibit acostar-se durant 10 anys a menys de 300 metres de la perjudicada, que actualment no resideix a Puigcerdà, i se l'inhabilitarà per treballar professionalment amb menors i joves per un termini de 8 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia