Franja La 2

Dilluns, 30 novembre de 2020
06.00
La aventura del saber
S'ofereix l'Agenda Natural de novembre i els curtmetratges guanyadors del certamen Educlips.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Bárbara Blasco
Óscar López entrevista Bàrbara Blasco per parlar de la seva novel·la Dicen los síntomas, que té com a protagonista una dona que visita diàriament ae seu pare ingressat a l'hospital. A continuació, el programa analitza els vincles entre malaltia i literatura. A més, es repassa l'obra imprescindible del prestigiós neuròleg i escriptor Oliver Sacks, i s'opina sobre premis literaris.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Territorio Grizzly
Els ossos bruns tenen una vida secreta que no és fàcilment visible per al visitant o observador casual. Aquest documental revela alguns dels comportaments més sorprenents d'aquests grans animals, registrats durant un període de deu anys al Parc Nacional de Yellowstone.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El escarabajo verde
El olmo, muerte y resurrección
Durant segles, l'om ha estat molt més que un arbre a Espanya. Element d'unió i tradició en molts pobles, pilar en la presa de decisions o refugi de la calor per als seus habitants, va ser tot un símbol propi d'una època. Aquests gegants de fins a trenta metres d'alt i sis de diàmetre gaudien de bona salut en tota la península Ibèrica, però l'entrada de fustes d'origen asiàtic però procedents d'Holanda van provocar una malaltia que va acabar amb la majoria d'ells.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
11.15
Documenta2
Inclou Los esqueletos del Mary Rose: nuevos hallazgos
Documentals
Durada: 50'
12.05
Mañanas de cine: Río rojo
Després de sobreviure a una matança duta a terme pels indis, un ramader i el seu fill adoptiu decideixen traslladar deu mil caps de bestiar fins a Missouri.
Pel·lícules
Durada: 125'
14.10
Los camioneros
Con los indios del desierto
Paco ha d'anar a Almeria a portar una càrrega per a una pel·lícula de l'Oest que es roda allà. Quan l'equip de cinema el veu, el contracta per fer de doble del protagonista de la pel·lícula.
Sèries
Durada: 40'
14.50
Las recetas de Julie
Con Nicolas Conraux
Julie presenta un jove cuiner bretó que fa quatre anys que va rebre la seva primera estrella Michelin, Nicolas Conraux. La seva cuina creativa i refinada està inspirada en productes locals de la terra o del mar.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Natural World: Bestias increíbles i Presa contra depredadores: la supervivencia en el Serengeti
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Creadores de futuro
Documentals
Durada: 55'
19.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Cocina a la barbacoa
Julie proposa cuinar al foc, amb la graella. En el viatge culinari, es desplaça a Còrsega on és tradicional la vedella rostida a l'ast. A continuació, els espectadors descobreixen que a la barbacoa es poden fer sorprenents postres. Finalment, Julie visita l'última empresa artesanal de carbó vegetal a Lió.
Altres
Durada: 50'
20.00
El cazador de cerebros
Realidad o ficción: la conquista del espacio
El programa d'avui es planteja com serà el futur. És difícil preveure'l, però les obres de ciència ficció permeten imaginar-lo. Algunes són més realistes que altres. Pere Estupinyà posa alguns dels conceptes que descriuen els llibres, pel·lícules i sèries davant del mirall de la ciència real: The Martian, Contact, Gravity, Interstellar, entre d'altres. Al costat de científics líders en els seus respectius camps: l'astrònoma Jill C. Tarter, l'enginyer aeroespacial Ignacio Arruego, l'astrobiòleg José Antonio Rodríguez-Manfredi, l'astrofísic Jorge Pla-García i el botànic Leo F.M. Marcelis.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.45
Descubrir
Sumatra
A Sumatra, l'illa més gran d'Indonèsia, es troba el major llac volcànic del món, el llac Toba, al cràter del que va ser el volcà més gran del món. Al llac hi ha l'illa Samosir, on els Batak reben el programa. Després de visitar Medan, es descobreixen el Parc Nacional de Gunung Lauser i Berastagui.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Órbita Laika
Si me sigues, te sigo
Actualment es viu a l'era de les xarxes socials i, per això, es dedica el programa d'aquesta setmana a aquest univers. La ciència pot explicar fenòmens com la viralització, els memes i els selfis. Una de les coses que explica Eduardo Sáenz de Cabezón i el seu equip és el concepte de meme. En el seu origen, és una paraula científica inventada pel prestigiós biòleg i divulgador Richard Dawkins. A més, es descobreix de forma experimental com actua la viralització en la naturalesa, és a dir, la propagació d'un virus. Més tard s'explica també si realment existeix l'addicció a les xarxes socials mostrant, de manera visual, què li passa al cervell quan s'és addicte a alguna cosa. Finalment, Ricardo Moure ensenya a fer el selfi perfecte des del punt de vista de la biologia.
Altres
Durada: 55'
22.55
Cómo ver un agujero negro: el mayor misterio del u
Durant dos anys, les càmeres de la BBC han seguit un equip internacional d'astrònoms, dirigit pel Dr. Sheperd Doeleman, l'objectiu del qual és capturar la primera fotografia d'un forat negre. Per a aconseguir-ho formaran un megatelescopi virtual mitjançant la combinació de telescopis de tot el món. (Nou en emissió.)
Documentals
Durada: 65'
00.00
Documentos TV
Inclou La verdad sobre el 5G
Altres
Durada: 50'
00.50
Metrópolis
SH'20 Paranoia TV-2
Festival multidisciplinari que es caracteritza per un fort component presencial i que, davant la crisi sanitària global, aquest any va decidir reinventar-se com a empresa de comunicació sota el títol Paranoia TV.
Altres
Durada: 30'
01.20
Conciertos de Radio 3
Medusa Box. Medusa Box presenta el seu nou disc, titulat I Love Astronomy. Han tingut cura de cada detall per crear un àlbum conceptual en el qual es pregunten per l'univers i l'existència humana. La seva solidesa instrumental en directe és remarcable.
Altres
Durada: 30'
01.50
Los bosques de nuestro planeta
Com un organisme viu, durant milions d'anys, els boscos han colonitzat cada racó de la Terra. Des del cercle polar àrtic fins a les selves tropicals, han enfonsat les seves arrels en les roques, a la sorra de desert i en l'aigua salada, adaptant-se als canvis climàtics i meteorològics.
Documentals
Durada: 50'
02.40
Dentro de la fábrica
Golosinas
Gregg Wallace visita aquesta vegada una fàbrica de llaminadures i comprova com es transforma el sucre en milions de dolços individuals. Cherry, per la seva banda, comprova com és de difícil inventar una nova llaminadura. Finalment, Ruth parla dels dolços a l'edat mitjana.
Documentals
Durada: 60'
03.40
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Repostería a la carta
En aquest episodi Julie s'endinsa en la rebosteria amb Thierry Marx i Räphael Haumont i descobreix les pastes que s'utilitzen en moltes postres. En el viatge culinari, a Bretanya, compra farina del molí de Keriolet i, mantega al ramader Cédric.
Altres
Durada: 50'
04.30
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Amritsar a Shimla
Michael Portillo s'embarca en un clàssic viatge en tren des d'Amritsar a Shimla. S'embarca en un viatge espectacular en ferrocarril per una terra de muntanyes majestuoses i rius sagrats. A més, es troba amb maharajàs, explora enlluernadors palaus i admira la tecnologia de l'Índia moderna.
Documentals
Durada: 60'
05.30
La aventura del saber
El programa emet els reportatges Insurrecta i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano. També s'entrevista William Chislett, Investigador Sènior del Real Instituto El Cano i Gemma Rodríguez, Responsable d'Espècies Amenaçades de WWF España.
Altres
Durada: 30'