Programació La 2

Dissabte, 16 gener de 2021
06.00
España entre el cielo y la tierra
Una costa muy brava
Des del neolític va haver-hi pastors i agricultors en les planes de Girona, pròximes al mar. El viatge arrenca a Portbou, que marca la frontera amb França.
Documentals
Durada: 40'
06.40
El hombre y la tierra: fauna ibérica
El Parque Nacional de Doñana (IV)
Durant la segona quinzena de juliol comencen a esquerdar-se els ressecs fons del mareny. L'esdeveniment més cridaner en el lloc del vedat de Doñana és la ronca o zel de les daines que d'alguna manera anuncia l'arribada de les pluges de tardor.
Documentals
Durada: 30'
07.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Pablo González, el director titular de l'ORTVE, presenta la seva visió de la Simfonia número 3 i la número 4 de Schumann.
Altres
Durada: 90'
09.30
Odiseas volcánicas
El hijo del fuego
El vulcanòleg Tom Pfeiffer, fundador de Vulcà Discovery, arriba fins a Indonèsia per observar de prop el Krakatoa, un dels volcans més mortífers del món, meca dels amants dels volcans. Després, a Java, observa l'erupció del Brom i com la seva cendra ha sepultat un poble sencer.
Documentals
Durada: 25'
09.55
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.30
Para todos La 2
El programa analitza en el reportatge l'abandó d'animals. Moltes persones compren un gos o un gat i al cap d'un temps s'adonen que no el poden cuidar. S'estima que cada any arriben a les protectores d'animals uns 300 mil animals de companyia, uns perquè s'han perdut i altres perquè han estat abandonats. A més, Marta Cáceres entrevista Jordi Nadal, escriptor i fundador de Plataforma Editorial i autor de Libroterapia, leer es vida. Més tard es presenta Meagan Warren, una jove nord-americana que ha posat en marxa la iniciativa Books for Bedtime per recollir llibres i donar-los a nens i nenes sense recursos. Finalment, a la secció sobre medi ambient, Fernando Valladares, divulgador científic, explica què són exactament els gasos d'efecte d'hivernacle, responsables de l'augment de la temperatura del planeta.
Altres
Durada: 30'
11.00
Pel·lícula: Cartas a María
Arran de la malaltia d'Alzheimer del seu pare, la Maite emprèn un viatge per revelar i reconstruir, de vegades des de la imaginació, la història del seu avi, gràcies a 46 cartes que l'home va escriure a la seva dona durant l'exili i que en una mudança van sortir a la llum després de passar anys oblidades. El Pedro va ser un exiliat republicà que, per sobreviure, va treballar per al govern francès i l'exèrcit nazi. No obstant això, la seva lluita per tornar amb la seva família a Espanya es va veure truncada pels americans.
Pel·lícules
Durada: 90'
12.30
Red Natura 2000
Inclou i
Documentals
Durada: 55'
13.25
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Inclou Los pequeños cazadores alados (III): el cernícalo i Los pequeños cazadores alados (III): el gavilán: L'esparver és un dels petits caçadors alats més comuns en àrees forestals: el seu procés de nidificació, criances dels pollets, caça i emancipació dels joves constitueixen aquest capítol.
Documentals
Durada: 50'
14.15
Tendido cero
L'espai analitza la importància del toro de lídia com a guardià de la Devesa. A més es fa una visita guiada per la plaça de toros de Las Ventas.
Altres
Durada: 50'
15.05
Espacios naturales: huellas trashumantes
Cabreros trashumantes extremeños. Valle del Jerte
Felipe Gálvez és l'últim d'una llarga saga de cabrers transhumants de la Vall del Jerte, a Càceres. Practica els trasllats a peu, amb tota la seva família. En no tenir pastures pròpies, el pastor es veu obligat a viure en un estat provisional permanent.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La isla Rottnest. El reino de los quokka i La isla Rottnest. El reino de los quokka: En aquest episodi es coneix la fortuna dels habitants de les illes d'aquest arxipèlag únic. Per a ells, l'aigua dolça és una benedicció. A més, han passat moltes setmanes sense aigua a causa de la sequera estiuenca.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Jardines con historia
Galicia: pazos de Oca y Santa Cruz de Rivadulla
Nascuts sobre les ruïnes d'antigues fortaleses del segle XV, segueixen avui en peu les cases pairals d'Oca i Santa Cruz de Rivadulla, dues de les més emblemàtiques de tota Galícia. Després dels seus recintes emmurallats i les seves cases senyorials, els boscos, hortes i jardins conserven la seva peculiar bellesa melancòlica.
Documentals
Durada: 30'
18.30
Las rutas d'Ambrosio
Bidasoa, el más deseado
El xef Gonzalo D'Ambrosio comença una nova ruta al riu Bidasoa. Aquest riu, que marca la frontera entre França i Espanya, uneix els seus habitants a través de la gastronomia. Una ruta plena de productes mariners, en el qual el llobarro, els calamarsets i les ostres són els protagonistes.
Documentals
Durada: 55'
19.25
8 días que marcaron la historia de Roma
La gran inauguración del Coliseo
L'any 80 dC, l'emperador Tito va inaugurar a Roma el teatre més gran romà del món, el Coliseu. Va ser un malbaratament d'espectacle i violència que va durar 100 dies. Amb la mort de Neró l'any 68 dC també ho va fer la dinastia Juli Clàudia, donant pas el 69 dC, amb Vespasià, a la Flavia.
Documentals
Durada: 50'
20.15
España entre el cielo y la tierra
Inclou Tajo, río mayor de España i La canción del Tajo: A penes s'ha acomiadat de la ciutat, el Tajo s'apaivaga i adorm.
Documentals
Durada: 105'
22.00
El cine de La 2: Ártico
A l'Àrtic, la temperatura pot baixar fins -70 °C. En aquest paratge gelat i hostil, un home lluita per sobreviure, refugiant-se en les restes d'un avió accidentat. En un any ha après a lluitar contra el fred i les tempestes, a amagar-se dels ossos polars i a pescar el seu menjar. Un esdeveniment inesperat l'obliga a emprendre una llarga i perillosa expedició per ser rescatat.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
La noche temática
Inclou Nikola Tesla i Los herederos de Tesla
Documentals
Durada: 105'
01.25
Operación Pedro Pan
Les famílies de la classe mitjana i alta de Cuba van confiar els seus fills a l'Església Catòlica, que els va introduir als Estats Units a través de la denominada Operació Pedro Pan.
Documentals
Durada: 60'
02.25
1944. Le Havre bajo las bombas aliadas
1944. Mesos després del desembarcament de Normandia, la ciutat de Le Havre i els seus habitants van ser esclafats sota bombes britàniques en el que va ser el bombardeig massiu més mortífer dut a terme sobre França durant la Segona Guerra Mundial.
Documentals
Durada: 55'
03.20
Pel·lícula: Coyote
Història d'un coiot i un grup d'emigrants guatemalencs que pretenen entrar il·legalment als Estats Units.
Pel·lícules
Durada: 55'
04.15
La sospecha
Sèrie que s'endinsa en l'univers de les societats secretes i els enigmes seculars. A través de la trama, es busquen les claus de les creences esotèriques en les societats modernes.
Documentals
Durada: 60'
05.15
Abierto por obras
Documental que explora el procés de restauració de la Catedral de Santa Maria de Vitòria-Gasteiz.
Documentals
Durada: 55'