Programació La 2

Dimarts, 9 març de 2021
06.00
La aventura del saber
S'emeten els reportatges Exposición Alexéi von Jawlensky i Noticiero Científico y Cultural Iberoamericano. També s'entrevista el periodista Pascual Serrano i el periodista i historiador d'art Peio Riaño.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
El programa parla sobre la intel·ligència i entrevista a Carmen Sanz Chacón, autora del llibre La maldición de la inteligencia, i dues nenes amb altes capacitats. A més, Marta Càceres entrevista el dietista-nutricionista Julio Basulto sobre menjar saludable, vegetarianisme i dietes en temps de confinament. Basulto considera que menjar bé és deixar de menjar i beure simplement el que no és saludable. Més tard, a la secció sobre innovació social es coneix el projecte Global Citizen Year, impulsat per una organització que prepara la propera generació de líders perquè tinguin una mentalitat molt més oberta i global. Finalment, l'espai mostra com les màscares poden provocar incomunicació i aïllament a les persones sordes. Aquestes van demanar que es fabriquessin mascaretes transparents per llegir els llavis de qui els parla i, per fi, una ordre ministerial ja recull aquesta possibilitat.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Supersentidos: fuerzas especiales
Los Seals de la marina
Per a algunes espècies, l'aigua és el terreny de proves evolutives definitiu que els empeny a traspassar els límits normals per adaptar al seu hàbitat. Usen sofisticats sistemes de navegació, reflexos afinats i mètodes de detecció d'alta precisió que van molt més enllà dels cinc sentits.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.50
Agrosfera
L'atur al camp va pujar el febrer. Ho va fer en gairebé 6.200 persones, un 3,3% més que el mes anterior. Any complicat per al sector de la tòfona. El seu preu ha caigut un 50%, però cada vegada són més els restaurants que la incorporen als seus plats.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou El misterio de la tumba celta
Documentals
Durada: 50'
11.45
Megaciudades magníficas
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur és una ciutat aixecada enmig de la jungla de Malàisia amb les torres bessones més altes del món: les torres Petronas. El multiculturalisme forma part de la vida quotidiana.
Documentals
Durada: 55'
12.40
Mañanas de cine: Almas inocentes
La Rosalie fuig de la seva família, que intentava entregar-la al paranyer Yanci Hawks. La jove acaba en una gran ciutat, on treballa com a ballarina. sorprenentment, l'home la segueix fins allà per ajudar-la.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.00
América salvaje
Los llanos
Al nord de Sud-amèrica s'estén un enorme territori de planes sense fi que canvien d'aspecte dues vegades a l'any: unes vegades estan inundades fins a l'infinit i, d'altres, gairebé seques.
Documentals
Durada: 55'
14.55
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El ahumado i Expedición barbacoa: A nivell culinari, Austràlia és meravellosa i es deu a la contribució de molts altres països i als cuiners amb talent que han descobert tot un món d'espècies, tècniques i sabors. En aquest episodi, tot tipus de barbacoes de diferents models, mides i països.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Indochina salvaje: Tailandia, supervivientes de la naturaleza i El mundo de los insectos
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou La inmensa tierra: Cuevas: La humanitat ha aconseguit trobar consol en la comoditat de les coves.
Documentals
Durada: 40'
18.55
Jamie cocina en Italia
Sicilia
Un viatge gastronòmic directe a el cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les que les àvies de Sicília preparen deliciosos dolços com els cannolis amb ricota especiada, fruits secs, xocolata i trossets de fruita.
Altres
Durada: 50'
19.45
Página 2
Jesús Carrasco
En el programa d'aquesta setmana, Óscar López es troba amb Jesús Carrasco a Torrijos per parlar de Llévame a casa. Aquesta novel·la, de perfil autobiogràfic, explica la història d'un home que deixa Edimburg, on treballa al seu jardí botànic, per acudir a l'enterrament del seu pare al poble de la seva infància, Torrijos. Més tard, seguint el fil de la novel·la i de la pròpia biografia de Carrasco, l'espai coneix com és Edimburg des del punt de vista literari. Els escriptors Albert Bertran Bas i Cuca Canals parlen de les seves experiències en el món de la publicitat: ofici que va exercir en el passat l'autor convidat. Finalment, l'escriptor i crític literari Julià Guillamon respon a un qüestionari sobre literatura i botànica, tan present a la novel·la de Carrasco.
Altres
Durada: 30'
20.15
El viaje de Gino en el expreso
Inclou Ruta en tren por el Renacimiento. Pisa-Florencia i La gran línea de Lombardía. Milán-Bérgamo: A la regió de la Llombardia, Gino visita Milà, capital de la moda. Abans d'arribar a Bèrgam fa una parada a Treviglio, on es coneix l'emblemàtica fàbrica de bicicletes Bianchi. Inspirat en aquestes ciutats, Gino prepara milanesa de vedella i galetes al limoncello.
Documentals
Durada: 45'
21.00
Ciudades secretas
El Sacré Coeur de París
La Basílica del Sacre Coeur de París és un dels 10 monuments més visitats del món. El 1875 es va col·locar la primera pedra i es va concloure el 1919. La seva construcció va dividir França en dues al llarg d'aquests 40 anys i va patir amb els avatars polítics de França.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Cachitos de hierro y cromo
Copla
El programa es dedica aquesta setmana a la copla, un estil que tantes vegades han matat com tantes altres han ressuscitat. La cobla no és un estil més. És un gènere que transcendeix generacions i arriba actualitzat fins avui. Potser cap estil ha donat a la música espanyola tan genuí i hegemònic esplendor. De la ploma d'un dels més grans coneixedors de copla d'Espanya, Luis Troquel, es desgranen les millors tonades del gènere. A més es repassen les grans fites de la copla i es comprova com la seva influència arriba fins a l'actualitat. Finalment, grans noms de la memòria col·lectiva es passegen per l'espai com ara Gracia Montes, Antonio Molina, Isabel Pantoja, Manolo Escobar, Estrellita Castro, Rocío Jurado, Rafael Farina, Bambino, la ineludible Lola Flores, Juanito Valderrama, Imperio Argentina, Juanita Reina o Miguel de Molina, entre moltes altres grans estrelles del firmament espanyol.
Documentals
Durada: 60'
23.00
Un país para escucharlo
Alicante y Castellón. Ariel Rot visita en aquesta ocasió les províncies d'Alacant i Castelló. Però no ho fa sol: compta amb Miguel Campello, exvocalista d'Elbicho, com a amfitrió. Junts viatgen per la Comunitat Valenciana buscant els millors paisatges i la millor música en directe de la zona. En aquest nou lliurament, el que va ser component de Tequila i Los Rodríguez i el seu amfitrió assisteixen a l'indie pop festivaler de Ginebras. També són presents en la primera trobada entre dos clàssics del hiphop espanyol: Nach i R de Rumba, saragossà de soca-rel però alacantí d'adopció. A més, durant el seu viatge descobreixen el mestratge a l'harmònica cromàtica d'Antonio Serrano, així com la potència post punk de Futur Terror. Més tard, pels carrers de la Vila-Joiosa són testimonis d'un altre primera trobada, el de dues ànimes lliures del pop llevantí: Nacho Casado i Júlia. Finalment, el colofó ??final és a Castelló de la Plana, on escolten en directe al col·lectiu de funk i hiphop Calmoso & The Blackfang.
Altres
Durada: 60'
00.00
Documentos TV
Inclou Más allá de la masculinidad
Altres
Durada: 60'
01.00
Metrópolis
Fina Miralles
Fina Miralles és una de les artistes més significatives de l'Estat espanyol, des dels anys 70 fins a l'actualitat. Aprofitant la retrospectiva Fina Miralles Soy todas les que he estat comissariada per Teresa Grandas, que el MACBA li ha dedicat, l'espai s'endinsa en la seva trajectòria.
Altres
Durada: 30'
01.30
Conciertos de Radio 3
Arista Fiera. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.05
Documenta2
Inclou La inmensa tierra: Desiertos: Es visiten dos deserts únics: El Salar d'Uyuni, el salar més gran del món i on els seus habiantes expliquen com treballen, i Socotra, al Iemen, amb les seves plantes medicinals úniques al món i on hi ha arbres que sembla que sagnen i plantes autòctones úniques, com l'Aloe Berry.
Documentals
Durada: 45'
02.50
Ciudades secretas
Londres, las megaestructuras subterráneas
A Londres hi ha construccions subterrànies que van canviar el curs de la història: Búnquer del gabinet de la Guerra de Churchill; el primer ferrocarril urbà del món, al segle XIX; xarxa de clavegueram públic, al segle XIX. Tot això va fer de Gran Bretanya el líder de la revolució industrial.
Documentals
Durada: 55'
03.45
Jamie cocina en Italia
Basilicata
Un viatge gastronòmic directe a el cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les que les àvies de la muntanyosa regió de Basilicata, amb modestos ingredients, fan exquisits plats, com els pebrots agredolços amb formatge burrata.
Altres
Durada: 45'
04.30
Indochina salvaje
Malasia, fenómenos de la naturaleza
Malàisia és una terra indòmita plena de prodigis, un dels països més diversos que acull a un 20% de les espècies existents, moltes d'elles estranyes i que només viuen aquí.
Documentals
Durada: 55'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.30
La aventura del saber
S'emeten els reportatges El túnel del tiempo: El Molón de Camporrobles 2. El poblado ibérico i El ingenio al servicio del poder.
Altres
Durada: 30'