Programació La 2

Dimecres, 28 juliol de 2021
06.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Mi familia en la mochila
La Ruta Jardín, Sudáfrica
L'espai comença el recorregut per la Ruta Jardí a Sud-àfrica, on es duen a terme activitats increïbles: tirolines. bungee o salt de pont al Parc de Tsitsikamma. A més, es navega en canoa i es recorre Knysna en patinet ecològic. Per acabar, es mostra el lloc on s'uneixen dos oceans.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.05
El imperio de los reptiles
Procedents de l'Era Mesozoica, els rèptils van dominar durant 180 milions d'anys la Terra i es van adaptar a viure pràcticament a qualsevol lloc del món. Vistos com a relíquies d'un passat governat per l'instint, el documental intenta comprendre com funciona la seva ment primitiva.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El bosque protector
Tetraclinis: los últimos ejempalres
A la regió de Múrcia es troben Tretraclinis Articulata. En aquest capítol es mostra la relació d'aquest arbre amb els humans, quines han estat les causes que l'han portat a la situació actual i quines amenaces hi planen a sobre.
Documentals
Durada: 25'
09.20
Mi familia en la mochila
Del desierto del Kalahari al Delta del Okavango
La nostra família començaran el recorregut pel desert del Kalahari, Namíbia, en un safari en camió. La seva primera parada serà una de les tribus més antigues del món: els boiximans. La ruta seguirà pel delta de l'Okavango, Botswana, anomenat el riu que no desemboca al mar.
Documentals
Durada: 30'
09.50
El Oriente Medio de Nigel Slater
Turquía
L'aventura culinària per Turquia del cuiner i escriptor Nigel Slater revela nous secrets de la gastronomia otomana, inseparable dels paisatges i tradicions de les diverses regions i influenciada per la cuina de terres llunyanes que en un altre temps van dominar.
Documentals
Durada: 55'
10.45
Documenta2
Inclou Canal de Castilla. El sueño ilustrado
Documentals
Durada: 60'
11.45
Espacios increíbles
Programa especial en el qual el George i el Will, inspirant-se en una caravana dels anys 30, interpreten i recreen els plans d'una elegant caravana de color verd i crema, armadura de fusta de freixe doblegada a mà, amb laterals de fusta contraxapada.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: El terror de los bárbaros
L'any 568, la població d'un petit poble és envaïda i massacrada per les tropes del rei Alboin. Per venjar-se d'aquesta massacre, durant la qual el seu pare va trobar la mort, l'Emilien, en companyia d'alguns amics, escapa a les muntanyes decidit a lluitar contra els invasors.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
Historias naturales
Amigos de por vida
La relació més habitual entre éssers vius és la de presa-predador. No obstant això, entre les espècies s'estableixen increïbles vincles de cooperació i fins i tot amistat per al benefici comú. A més, l'equilibri entre els membres de l'equip assegura l'èxit de la relació, que pot ser per a tota la vida.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Lasañas a la carta
En aquest viatge culinari es descobreix la versió del Thierry i els seus trucs per fer una pasta de gran xef. A més, es coneix l'Alexander, que elabora tot tipus de pastes artesanals. Més tard es visita el temple del tomàquet i s'ensenyen algunes receptes especials.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La naturaleza de nuestro planeta Tierra: Agua i La isla Rottnest. El reino de los quokka: En aquest episodi, el programa mostra la fortuna dels habitants de les illes d'aquest arxipèlag únic. Per a ells, l'aigua dolça és una benedicció. No obstant això, han passat moltes setmanes sense aigua a causa de la sequera estiuenca. A més, es mostra una gran varietat d'animals, on els quoques porten una vida pacífica al costat d'altres.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Pintando el paraíso: Simon Schama explora un dels impulsos artístics més profunds: la representació de la naturalesa. A més, descobreix que la pintura de paisatges és també una projecció dels somnis i fa un recorregut per la Xina del segle X, a l'art islàmic i occidental, passant pel Renaixement.
Documentals
Durada: 55'
19.05
Las recetas de Julie con Thierry Marx
La cena de Navidad
Per Nadal, la Julie i el seu equip proposaran un menú ràpid per poder gaudir dels convidats, que se surt del que és tradicional i torna al que és rural. A continuació, viatja per França a la recerca d'un Nadal regional: vieires per al plat principal i oca farcida de fenc.
Altres
Durada: 60'
20.05
Ruta Vía de la Plata
Hacia el río grande
La ruta cap al sud pot trobar obres postmodernes al costat de torres medievals i masos renaixentistes. A més, es descobreix Itàlica, ciutat d'emperadors i ruïna grandiosa de la millor Roma.
Documentals
Durada: 45'
20.50
Hacia un planeta verde. La transición energética
Els combustibles fòssils, el carbó i el petroli han generat el desenvolupament econòmic, tecnològic i social més important de la història de la humanitat. Però un desenvolupament com aquest té un preu. Les conseqüències d'aquesta explotació intensiva són cada vegada més evidents. La crema d'aquests combustibles continuen generant enormes gasos d'efectes d'hivernacle. Aquests s'acumulen a l'atmosfera de manera exponencial i han provocat l'escalfament global. El canvi és possible gràcies a les energies renovables, però també cal una transició justa.
Documentals
Durada: 25'
21.15
Espacios increíbles
L'Ellie, una jove oficinista, canvia l'enrenou de l'urbs per una vida més lliure a la carretera: restaura un autobús de dos pisos en una elegant casa sobre rodes. A continuació, una família construeix un refugi al jardí amb elements ocults.
Documentals
Durada: 45'
22.00
Documaster
Inclou Los Juegos Olímpicos de Berlín 1936. La gran ilusión i Septiembre negro
Documentals
Durada: 145'
00.25
En portada
Los pecados de Sodalicio
Reportatge que revela els abusos sexuals de l'organització catòlica peruana Sodalicio: tota la seva cúpula fundacional està acusada d'abusos sexuals, però ningú no ha complert condemna. A més, el treball compta amb el testimoniatge de quatre víctimes.
Altres
Durada: 45'
01.10
Festivales de verano
44º Jazz Vitoria: Itamar Borochov. Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 85'
02.35
Documenta2
Inclou Civilizaciones (Arte): Cómo miramos: Aquest episodi explora imatges del cos humà en l'art antic, viatjant des de Mèxic i Grècia fins a Egipte i la Xina, preguntant per què els éssers humans sempre han fet art sobre si mateixos. A més, l'espai explora el lloc del cos humà en la política i la cultura i en les representacions culturals.
Documentals
Durada: 60'
03.35
Espacios increíbles
Un entusiasta dels avions convenç un mestre artesà perquè transformi la cabina d'un avió comercial fora de servei en un estudi de jardí; però abans ha de persuadir la seva dona de la necessitat de canviar de casa perquè hi càpiga el fuselatge de l'avió.
Documentals
Durada: 45'
04.20
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Tarta de limón
El pastís de llimona és una de les postres favorites dels francesos. Amb aquesta recepta, la Julie ensenya algunes regions per conèixer gent a qui els apassiona tant la recepta com les llimones.
Altres
Durada: 50'
05.10
La naturaleza de nuestro planeta Tierra
Tierra firme
Menys d'un terç de la superfície del planeta està ocupat per terra sòlida, però milions d'éssers vius en depenen per viure-hi, alimentar-se i reproduir-se. No obstant això, han sabut adaptar-se a entorns inhòspits aprofitant totes les oportunitats que els ofereix el nostre planeta per prosperar.
Documentals
Durada: 50'