Programació La 2

Dissabte, 31 juliol de 2021
06.10
Ruta Vía de la Plata
Inclou Dehesas y mercaderes i Hacia el río grande: La ruta cap al sud pot trobar obres postmodernes al costat de torres medievals i masos renaixentistes. A més, es descobreix Itàlica, ciutat d'emperadors i ruïna grandiosa de la millor Roma.
Documentals
Durada: 45'
06.55
Historias naturales
Mentir para vivir
Molts animals utilitzen tècniques d'engany per caçar o escapar, i algunes són tan sofisticades que es poden catalogar d'autèntiques mentides. Si s'observa la naturalesa es poden trobar éssers realment extraordinaris, sorprenents i rars que són veritables trampes vivents.
Documentals
Durada: 55'
07.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
Selvas en la cumbre. Pinsapares de Andalucía
Al nord de l'Àfrica i al sud d'Europa creixen boscos únics als cims més elevats de les muntanyes. Són ecosistemes exclusius d'una bellesa singular. Alhora, constitueixen la llar d'una fauna molt variada com el trencalòs, l'arruí i la cabra salvatge.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 35'
10.35
Historias naturales
Inclou Asearse para vivir i Amigos de por vida: La relació més habitual entre éssers vius és la de presa-predador. No obstant això, entre les espècies s'estableixen increïbles vincles de cooperació i fins i tot amistat per al benefici comú. A més, l'equilibri entre els membres de l'equip assegura l'èxit de la relació, que pot ser per a tota la vida.
Documentals
Durada: 100'
12.15
Nipalensis, cuando la naturaleza se equivoca
Documental sobre un cas d'hibridació viscut per l'àguila d'estepa, aquila nipalensis, amb una altra espècie d'àguila, la magnífica imperial ibèrica.
Documentals
Durada: 25'
12.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.50
Audiencia abierta
Espai setmanal dedicat a informar sobre les activitats oficials de la monarquia.
Informatius
Durada: 30'
13.20
¡Qué animal!
Inclou Arribes del Duero i Sierra de Guadarrama: El Parque Nacional de la Sierra de Guadarrama està repartit entre Madrid i Segòvia. Es parla de la guineu, el visó americà, el llangardaix verdinegre, el voltor negre i el paó nocturn, entre altres. També s'entrevista el campió mundial de vol en formació vertical Raphaël Coudray.
Documentals
Durada: 60'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Destinos clásicos con Aled Jones
De Viena a Salzburgo
La música del Danubi amb Beethoven, Mozart, Schubert, Johann Strauss II i Bruckner. Aquest episodi és un muntatge musical d'algunes de les grans ciutats o pobles que amb el seu paisatge van inspirar molts dels músics.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou La isla Rottnest. El reino de los quokka i La isla Rottnest. El reino de los quokka: En aquest episodi, el programa mostra la fortuna dels habitants de les illes d'aquest arxipèlag únic. Per a ells, l'aigua dolça és una benedicció. No obstant això, han passat moltes setmanes sense aigua a causa de la sequera estiuenca. A més, es mostra una gran varietat d'animals, on els quoques fan una vida pacífica juntament amb altres.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Históricos anónimos
La guerra de las naranjas
El programa viatja al 15 d'agost de 1802 a conèixer els problemes quotidians de la població d'Olivenza, que en aquell moment passa a ser de domini espanyol. A través del Joao, un soldat portuguès, i del Felipe, ajudant de Manuel Godoy, es descobreixen les preocupacions dels protagonistes de la història.
Documentals
Durada: 50'
18.50
Carlos V. Los caminos del emperador
Por las tierras de Castilla
Després d'abdicar, Carles V troba un lloc perfecte per al seu retir: el monestir de Yuste. Després de desembarcar a Laredo, emprèn un tortuós viatge travessant durs camins i ports de muntanya. La seva salut se'n ressent i el turmentat esperit de l'emperador es trenca forçosament.
Documentals
Durada: 35'
19.25
El fin del imperio
Atila el huno, el invasor bárbaro
Al segle V, un cabdill bàrbar saqueja Europa. Des del cor de les estepes hongareses, amb el sobrenom d'assot de Déu, va ser un mestre de l'estratègia i va posseir una destresa militar increïble. El seu imperi va abastar des de la mar Negra fins a Alemanya, però 100 anys després el seu regne havia desparegut.
Documentals
Durada: 50'
20.15
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Segovia
El documental recull els carrers, els patis i els monuments segovians: l'Aqüeducte, l'Alcàsser o la muralla en diferents hores del dia i en diferents estacions, els carrerons del call, les places i les fonts. En definitiva, la vida i la identitat cultural d'aquesta gran ciutat Patrimoni de la Humanitat.
Documentals
Durada: 50'
21.05
El Oriente Medio de Nigel Slater
Irán
El cuiner i escriptor Nigel Slater inicia una aventura culinària al nord de l'Iran a la recerca dels secrets del menjar persa i dels sabors que defineixen la seva cuina. Visita el Gran Basar de Teheran, els oasis entre turons erms, la costa de la mar Càspia i la frontera amb l'Afganistan.
Documentals
Durada: 55'
22.00
El cine de La 2: Pororoca
Cristina i Tudor Ionescu han format una família feliç amb els seus dos fills, la Maria i l'Ilie. Ell treballa per a una companyia telefònica i ella és comptable. Tenen uns trenta anys i viuen en un bonic apartament en una ciutat romanesa. La seva vida és la d'una parella normal amb els fills. Tanmateix, un matí de diumenge, quan el Tudor porta els seus fills al parc, la Maria desapareix. Les seves vides canvien abruptament per sempre.
Pel·lícules
Durada: 150'
00.30
La noche temática
Inclou Mercados oscuros en el corazón de Europa i Niños en venta
Documentals
Durada: 115'
02.25
Los bots del dinero
Reportatge que explica el funcionament del comerç automatitzat amb bots, és a dir, amb ordinadors que duen a terme transaccions en mil·lèsimes de segons amb altres ordinadors seguint determinats algoritmes.
Altres
Durada: 60'
03.25
Apocalipsis: la Segunda Guerra Mundial
Inclou El cerco i El infierno: 1944-1945. Els aliats desembarquen a Itàlia; però el seu progrés és detingut per l'exèrcit alemany, ben protegit darrere de la línia Gustav, Montecasino. A Normandia i a Saipan, al Pacífic, els aliats organitzen simultàniament els desembarcaments més grans de la història.
Documentals
Durada: 110'
05.15
Ruta Vía de la Plata
La Ribera y el océano
Jerez és molt més que la terra d'un dels vins més famosos del món, i la badia de Cadis va ser, segurament, l'espai on es va depurar la cultura mediterrània de la qual els espanyols són hereus.
Documentals
Durada: 50'