Programació La 2

Dissabte, 19 juny de 2021
06.00
El cazador de cerebros
Olfato, el sentido olvidado
L'olfacte és el més primari dels sentits i condiciona el comportament molt més del que s'imagina. A més, a causa de la cultura dominada per estímuls visuals en la qual viu la societat, no se li dona la importància que mereix. El programa descobreix el poder del nas i el món d'olors invisibles que envolta la gent.
Altres
Durada: 25'
06.25
Detrás del instante
Maysún
L'aragonesa Maysún Abu-Khdeir Granados, coneguda en el món de la fotografia com a Maysún, fa 15 anys que cobreix conflictes socials, polítics i desastres naturals. El 2012, durant la guerra de Síria, va fer una fotografia sota un gran perill que, finalment, va tenir una gran repercussió.
Documentals
Durada: 30'
06.55
Qué es la belleza
Asia
Julia Held és a l'Àsia, més concretament a Myanmar, Birmània, on per sobreviure a la calor, les dones porten un longyi, un vestit típic, i on es posen thanaka a la cara i el cos. A continuació, al Japó, es mostra l'art del cosplay, i a Kyoto, l'art de les geishes i la seva formació.
Documentals
Durada: 25'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universidad Nacional de Educación a Distancia.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 95'
09.35
Planeta selva
La jungla oscura. Selvas africanas
Les selves tropicals africanes són les selves més antigues del planeta, i hi habiten alguns dels animals més mítics, com els goril·les, els ximpanzés o els ocapis. A més, la biodiversitat d'aquestes selves inclou milions d'insectes desconeguts, ocells i petits mamífers.
Documentals
Durada: 25'
10.00
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
10.40
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en la bretxa digital. Nasco feeding minds i Labdoo són dues organitzacions que fa anys que lluiten contra la bretxa digital que pateix el tercer món. A més, Marta Càceres entrevista José Carlos Ruiz, doctor en filosofia, professor a la Universitat de Còrdova i autor de Filosofía ante el desánimo. Més tard, en Innovació Social, es coneix la iniciativa de l'ICCT, l'International Council on Clean Transportation, una organització creada per aconseguir un transport net i amb la mínima contaminació possible. Finalment, Miquel Seguró planteja algunes reflexions sobre la raó i el seu significat des del punt de vista filosòfic.
Altres
Durada: 30'
11.10
Pequeños felinos, grandes personalidades
Sempre ens han fascinat els grans felins. Ens aterren amb les seves aptituds caçadores, ens extasien amb la seva bellesa i, sovint, eclipsen els seus cosins de menor grandària. Caçadors avesats, àgils i elegants, els petits felins han conquerit els nostres cors i fins i tot les nostres llars.
Documentals
Durada: 50'
12.00
Animales al natural
Grandes felinos
Durant milers d'anys, els grans felins han deixat empremta en el planeta. Lleons, tigres, jaguars i lleopards formen aquest selecte i exclusiu grup de superdepredadors que influeixen en l'entorn natural i contribueixen a l'estabilitat i la salut de tot l'ecosistema que els envolta.
Documentals
Durada: 55'
12.55
Sin equipaje
Etiopía: tribus y tradiciones
En aquest capítol es mostra el Parc Nacional d'Omo, a Etiòpia, llar de tribus d'agricultors i pastors seminòmades, com els mursis, hamers, suris o nyangatom, i que comparteixen aquesta terra amb una fauna salvatge excepcional.
Documentals
Durada: 20'
13.15
Turismo rural en el mundo
Serbia
Una de les deu nacions banyades per les aigües del Danubi és la República de Sèrbia, al cor dels Balcans. En aquest viatge es troben boscos recòndits, muntanyes majestuoses i fortaleses imponents que defensaven territoris estratègics en el nexe d'unió entre l'Orient i l'Occident.
Documentals
Durada: 35'
13.50
La navaja de Ockham
Chamanes
El xamanisme es remunta a la prehistòria i engloba una sèrie de pràctiques que busquen la sanació de la persona amb ajuda de drogues vegetals. Mediadors entre el món natural i el dels esperits, aquests personatges han arribat fins al segle XXI.
Documentals
Durada: 30'
14.20
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.05
Descubrir
Quito y alrededores
El programa viatja fins a l'Equador, el país amb més diversitat del planeta, per visitar Quito, ciutat Patrimoni de la Humanitat. A continuació, se segueix cap a Otavalo, Peguche, i es para al taller dels músics Ñanada Mañachi. Finalment, s'acaba a les Termes de Papallacta.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Norteamérica: Nacida salvaje i Norteamérica: Sin un lugar donde esconderse: La Gran Prada és immensa, implacable i impredictible. En aquest oceà d'herba no hi ha segones oportunitats i només aquells prou valents per acceptar el repte tindran dret a anomenar-la llar.
Documentals
Durada: 90'
17.50
Históricos anónimos
Tercer Concilio de Toledo
En aquest episodi, Jordi Corominas viatja fins a l'època visigoda al segle VI per assistir al Tercer Concili de Toledo, un dels moments més importants de la història, i de passada coneix els petits detalls de les vides dels seus habitants de creença arriana i la seva expulsió de la ciutat.
Documentals
Durada: 50'
18.40
Guardianes del patrimonio
Operación destierro
El 2012, al monestir burgalès de San Pedro de Cardeña va tenir lloc un dels robatoris d'art més espectaculars de la història recent d'Espanya. Dins del monestir es troba el sepulcre del Cid Campeador i la seva esposa Doña Jimena.
Documentals
Durada: 30'
19.10
Mujeres que hicieron historia
Isabel I
Isabel I, reina d'Anglaterra i cap de l'Església Anglicana, va governar un poble orgullós al qual va guiar en una guerra religiosa i es va enfrontar al repte més gran de la seva vida: la declaració de guerra d'Espanya.
Documentals
Durada: 50'
20.00
Grandes viajes ferroviarios continentales
Inclou De Kiev a Odesa i De Batumi a Bakú: Guiat per la seva Guia de ferrocarrils continentals de 1913, Michael Portillo recorre una de les rutes ferroviàries més impressionants del món a través de l'antic imperi rus, des de la Mar Negra fins a la Mar Càspia, abastant les actuals Geòrgia i l'Azerbaidjan.
Documentals
Durada: 120'
22.00
El cine de La 2: Jake
Alex i Greg Wheeler, un jove matrimoni novaiorquès, lluita per buscar la millor opció educativa per al Jake, el seu fill de 4 anys, quan aquest comença a tenir dubtes sobre la seva identitat de gènere. L'assumpte genera multitud de problemes a la família, ja que el Greg pensa que és una cosa temporal, mentre que l'Alex creu que encara no ha desenvolupat una identitat.
Pel·lícules
Durada: 85'
23.25
Yo soy una niña
Una de cada 1000 persones a Espanya és transsexual, però molts trans viuen ocults. Un panorama descoratjador per als nens i les nenes que pateixen sense poder viure la seva identitat. Aquesta peça audiovisual pretén visibilitzar la realitat de la transsexualitat en la infància i destacar la importància dels avis.
Altres
Durada: 25'
23.50
La noche temática
Inclou Vivir sin país, el exilio rohingya i Tráfico de personas
Documentals
Durada: 115'
01.45
El último secreto del Titanic
Un grup d'investigadors reconstrueix l'enfonsament del Titanic per buscar pistes i esbrinar què va passar amb els sis ciutadans xinesos que van sobreviure al naufragi més famós de tots els temps. La societat racista del moment els va acusar d'haver-se disfressat de dona per pujar als bots salvavides i així salvar-se del naufragi i, com a altres compatriotes xinesos, els van discriminar i explotar per la seva condició d'immigrants. Es tracta d'un reportatge que mostra la supervivència i la dignitat d'aquestes persones enfront del racisme i les polítiques antiimmigració, tan presents també actualment.
Altres
Durada: 70'
02.55
Teatro Chino Manolita Chen
El cabaret de los pobres
El Teatro Chino de Manolita Chen és un recorregut per 40 anys de cabaret, de varietés, de circ, de revista, de cançó espanyola i pop i d'humoristes.
Documentals
Durada: 55'
03.50
Postcards & Memories
La producció podria ser sobre la vida i l'obra de Josep Planas. I ho és, però també és un documental sobre la memòria, el turisme, la nostàlgia, la misèria i l'hedonisme, sobre l'oci i la diversió, l'amor i el paisatge.
Documentals
Durada: 50'
04.40
Norteamérica
Inclou Nacida salvaje i Sin un lugar donde esconderse: La Gran Prada és immensa, implacable i impredictible. En aquest oceà d'herba no hi ha segones oportunitats, i només aquells prou valents per acceptar el repte tindran dret a anomenar-la llar.
Documentals
Durada: 95'