Administracions

Tossa reserva 0,35 milions per a més ajuts per la Covid-19

El ple aprova per unanimitat una provisió de fons per subvencionar negocis i donar suport a les famílies

El ple de Tossa de Mar ha aprovat una modificació de crèdit per habilitar una partida global d’uns 351.000 euros com a provisió per ampliar, abans de final d’any, les línies d’ajuts a negocis i famílies en dificultats per les restriccions d’activitat i laborals de la Covid-19. Els diners, si finalment són necessaris, es repartirien entre una partida de 210.000 euros destinada a empreses, professionals i autònoms, i 141.000 per a famílies. Tots els diners sortirien del romanent positiu de tresoreria que acumula el consistori.

L’alcalde, Ramon Gascons, refermava que “els efectes de la pandèmia sobre les economies familiars i empresarials de la població han estat molt importants i amb un impacte sense precedents”, i encara que l’estiu s’ha tancat amb bones ocupacions i nivells notables de visitants, admetia que l’oci nocturn ha estat tancat i que el juliol va ser “fluix”. Per això, volen tenir la partida a punt en vista d’una tardor incerta.

Des de l’oposició, Maria Àngels Pujals (Tossa Unida) va donar suport a la mesura, però no es va estar de recordar al govern actual (Endavant-ERC i JxTossa) que poden recórrer al romanent perquè “van trobar el calaix ple”, i va suggerir debat en el marc de la taula per la Covid-19, per definir nous criteris “més imaginatius” per al repartiment de fons entre els empresaris.

L’alcalde li va respondre que la taula es va reunir l’any passat per abordar la situació de plena pandèmia, però que enguany han optat per una reunió sectorial amb els empresaris, el 4 d’octubre, “després del tancament de temporada”. Serà aleshores, i després d’un “balanç més global”, quan decidiran el possible repartiment d’ajuts a negocis.

Des de Cs, Alfonso Fernández també hi va votar a favor i va suggerir que potser el 2022 encara “caldrà allargar” les subvencions per arribar a l’estiu. Gascons no el va pas contradir, perquè la partida de 107.000 euros destinada l’any passat a famílies i particulars ja s’ha excedit enguany en vuit mesos, i per això han elevat la primera assignació de 120.000 euros per a l’exercici 2021 a la xifra final de 141.000. El punt es va aprovar per unanimitat.

LA XIFRA

141.000
euros
dels 351.000 es reserven a ajuts a famílies i particulars, que en vuit mesos ja han exhaurit els 107.000 euros habilitats el 2020.

L’any passat van treure recursos d’altres àrees

El municipi, l’any passat, ja va dur a terme un seguit de mesures econòmiques per fer front a la crisi originada per la pandèmia. Cap pressupost, defensen des del govern municipal, preveu previsions per abordar situacions tan extraordinàries com les viscudes el darrer any i mig.

Per poder-les afrontar, va ser necessària la renúncia des de totes les regidories a algunes partides assignades, donant prioritat, per exemple, a una subvenció de més de 200.000 euros per a empreses, professionals i autònoms de Tossa, i a una subvenció de més de 150.000 euros per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES