Administracions

Palafrugell reactiva grans obres després de la Covid-19

El tripartit local admet que només ha executat un 30% del programa per l’aturada pandèmica, però adjudicarà obres per 4 milions imminentment

Volen accelerar l’avinguda Espanya amb fons europeus

El govern de Palafrugell preveu accelerar el volum d’obres en la segona meitat del mandat, amb un pressupost de quatre milions, i les adjudicarà en les pròximes setmanes, com destacava ahir el primer tinent d’alcalde, Joan Vigas. A banda, aquest mes han començat dues actuacions més d’envergadura ja adjudicades en els darrers mesos: a més del carril bici entre Palafrugell i Calella i Llafranc, la primera fase del desdoblament de l’avinguda Espanya, que també ha arrencat amb les primeres millores per desguassar aigües pluvials del carrer Ample, però s’intensificaran l’any vinent en el tram comprès entre la placa Josep Pallach i el carrer Àngel Guimerà.

En total, l’executiu tripartit, d’ERC, Som Gent del Poble i JxCat, xifra en un 30% el compliment del programa de govern fins ara. Segons l’alcalde, Josep Piferrer, l’impacte de la Covid-19 ha fet ajornar grans obres durant més d’un any, incloent-hi les d’acabament del Museu del Suro, però s’han trobat, d’una banda, amb l’opció d’alliberar romanents immobilitzats des del 2012.

Pel que fa a les obres de l’avinguda Espanya, Piferrer deia que intentaran que l’afectació al trànsit sigui mínima fins al final de les obres, abans de l’estiu del 2022. Pel que fa a la segona i tercera fase d’una obra que en global s’enfilarà fins a sis o set milions d’euros, que fins ara restaven sense calendari, Piferrer i Vigas avançaven que estan explorant acollir-se als fons europeus Next Generation, l’altra “bona notícia, entre cometes”, dins del trasbals de la pandèmia, i que, si els concedeixen els ajuts, les podrien emprendre amb vista a l’any vinent.

Una obra “necessària”

El desdoblament de l’avinguda ha estat fins ara una obra qüestionada des de l’oposició, i des del grup del PSC, pels costos per pal·liar col·lapses estivals, però l’alcalde insistia ahir que és un eix “on es generen problemes tot l’any”, encara que puntuals. Anirà acompanyada, ja en la primera fase, de l’enjardinament d’un parc als terrenys del recinte firal, que es traslladarà cap al nucli de Santa Margarida a partir de la tardor del 2022, cosa que farà endarrerir les pistes de llançament de martell cap a uns terrenys que estudien adquirir. El projecte de gran parc urbà, però, continua pendent que el desenvolupament del sector de Can Salgas el faci possible en terrenys que quedarien en mans del municipi en direcció cap a les Torretes.

LA XIFRA

4
milions
és el pressupost de les obres que preveu adjudicar el govern de Palafrugell en les pròximes setmanes.

Projectes per potenciar la sostenibilitat

El portaveu de JxCat, Marc Heras, regidor de Medi Ambient, va destacar altres accions encaminades a reduir emissions i consum energètic, com ara els deu punts de recàrrega de vehicles elèctrics –de moment al nucli central però ampliables als del litoral–, les plaques solars al teulat del Museu del Suro o la segona fase de la xarxa de biomassa a la zona esportiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA