Administracions

La taxa de residus s’apuja un altre cop a Castell-Platja d’Aro, un 24% per als habitatges i un 20% als industrials

El govern de Castell-Platja d’Aro (PSC-ERC-Comuns) porta aquesta tarda al ple les modificacions de les ordenances fiscals per al 2022, en què destaca un nou increment de la taxa de recollida d’escombraries d’un 24% –de mitjana per als habitatges unifamiliars, plurifamiliars i apartaments– i d’un 20% més en els rebuts d’industrials –comerços, hotels, càmpings i restaurants. El 2020, les taxes ja es van apujar un 35% en previsió d’implantar el nou contracte, més car, però aleshores l’estimació va quedar curta a priori i, a més, només hi computaven que el nou sistema es desplegaria a mitjans d’any —finalment, un any més tard– però amb un impacte econòmic de només sis mesos de dotze.

L’alcalde, Maurici Jiménez, argumentava ahir que amb la posada en marxa del nou contracte, que manté GBI però ha ampliat personal, contenidors i serveis com ara contenidors de posar i treure a la zona comercial, un reforç a demanda per als industrials o la recollida de poda a domicili, acumulen un dèficit que encara s’ha de compensar, amb 350.000 euros municipals. Des de l’oposició, SOM creu que hi ha marge per compensar el dèficit amb la selectiva, i hi votarà en contra. I Junts demana més implicació del consistori per compensar la taxa, però no descarta el vot favorable si presenten una planificació de costos a mitjà o llarg termini.Des del govern, Jiménez defensa que han de fer front a un increment salarial del 4% pactat al 2018, dins del futur conveni, i que la millora del servei està possibilitant un increment notable del reciclatge, però que per ara només tenen quantificat pel que fa al trimestre d’estiu, en què han millorat un terç els registres anteriors fins a quotes del 42% de recuperació de deixalles. Malgrat això, l’alcalde diu que no poden extrapolar encara l’estalvi en el conjunt de l’exercici, per bé que ahir el portaveu de Junts, Joan Giraut, parlava que es podrien recuperar fins a 200.000 euros anuals, per la reducció de tones de resta dipositades i els ingressos per les fraccions reciclades. Amb vista al futur, Jiménez esgrimeix que hi pot haver marge per contenir el rebut si es manté la tendència positiva cap a volums més alts de reciclatge, que facin minvar el nombre de tones que s’aboquen sense triar a Solius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona