Administracions

La reforma de l’entrada a Roses vol potenciar el passeig de vianants

Afecta l’avinguda de Rhode entre la rotonda del càmping Joncar Mar i la de l’oficina de turisme

El ple rosinc acaba de validar el projecte

El projecte de reforma de l’accés al nucli de Roses per l’avinguda de Rhode va ser validat en l’últim ple municipal. L’objectiu de la reforma és potenciar el passeig de vianants incorporant arbrat i nou enllumenat, ordenant la calçada i uniformitzant voreres per millorar la qualitat urbana de l’entrada al municipi.

La millora portarà l’eixamplament d’un tram de la vorera del costat mar i la reorganització de la circulació i de l’aparcament de vehicles. Es vol reordenar l’entrada al municipi en benefici dels vianants mantenint alhora la disposició de places d’aparcament i aprofitant la realització de les obres per millorar el sistema de drenatge d’aquest sector. El tram inclòs en el projecte és el vessant mar de l’avinguda de Rhode, entre la rotonda del càmping Joncar Mar i la rotonda de l’oficina de turisme, amb una superfície total de 12.000 metres quadrats i un pressupost total per fer els treballs de 733.000 euros.

El projecte preveu la substitució de l’aparcament en bateria del costat de la Ciutadella per un aparcament lineal amb capacitat per a 45 places, mentre que al costat mar en disposarà de 22 més. Es donarà continuïtat al carril bici fins al passeig marítim a través del carrer Caravel·la Santa Maria i a partir del carrer d’Anselm Turmeda s’adaptarà la geometria dels carrils de circulació per adaptar-los progressivament a la nova vorera projectada, que tindrà una amplada d’entre 1,50 i 3,5 metres, depenent del tram. També es millorarà el drenatge per a la recollida d’aigües pluvials, es dotarà d’arbrat i vegetació arbustiva la nova vorera i se substituirà tot l’enllumenat públic del costat mar amb noves columnes cilíndriques i sistemes tipus LED de baix consum.

Actualment, el tram que es reformarà alterna diferents espais i usos amb un tram de carril bici de doble sentit, franges d’aparcament en bateria i lineal, guals, parades d’autobús i la calçada de circulació de vehicles amb dos carrils d’entrada i un de sortida. La voluntat del govern rosinc és la d’homogeneïtzar tota aquesta àrea i de dotar d’una major amplada la vorera de costat de mar, fent que els carrils centrals de circulació quedin flanquejats per àrees per a vianants a tots dos costats. L’adjacent a la Ciutadella, ja existent com a àrea per a vianants àmplia.

La regidora d’Urbanisme de Roses, Sílvia Ripoll, destaca perquè s’ha triat aquesta opció de les tres presentades per l’equip redactor del projecte. “La proposta aprovada dona solucions coherents als diversos usos, fent-los perfectament compatibles amb l’ampliació de la vorera i la millora de la qualitat i de la seguretat dels vianants que persegueix el projecte”, assegura. L’opció escollida permet mantenir i optimitzar l’estacionament de vehicles en un sector de la població amb una gran demanda d’aparcament per la seva proximitat al centre i a la platja, i també permet donar continuïtat al carril bici amb un recorregut segur per als ciclistes sense haver d’ocupar la sortida de vehicles dels nombrosos guals existents al costat de mar de l’avinguda.

LA XIFRA

733.000
euros.
Aquest és el cost que tindrà la reforma de l’entrada a Roses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Coronavirus

Anglaterra aixecarà el 27 de gener la majoria de restriccions per la Covid-19

Londres / Brussel·les
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Sol arreu, amb alguns núvols al litoral central

barcelona

La recepta del TAR a les farmàcies per un positiu a l’aula s’amplia de 4 a 7 dies

barcelona

Denúncien que línies d’alta tensió de l’Aragó trinxaran 1.300 km de territori rural

El Liceu estudia obrir una segona seu al solar de l’Imax Port Vell

barcelona

Barcelona comença a construir el segon edifici d’habitatges fets de contenidors marítims

barcelona

L’Audiència de Barcelona diu que Lidl no va copiar la Thermomix

barcelona

El troben begut i estirat en el voral de l’AP-7 a Sant Gregori després d’abandonar el camió en flames

girona

S’obre la vacunació per als joves d’entre 18 i 29 anys vacunats fa 8 mesos

barcelona