Administracions

Milloren a Palamós l’accessibilitat d’un tram del passeig

S’han anul·lat places d’aparcament de cotxes i motos, i la vorera passa de tenir una amplada de 2,20 a 7 metres

L’Ajuntament de Palamós ha acabat les obres d’ampliació d’un tram del passeig de Palamós, un fet que ha permès millorar l’accessibilitat i eliminar barreres arquitectòniques. Es tracta de la secció de vorera nord que queda limitada entre els carrers de la Mercè i d’Orient.

Amb l’execució del projecte, la vorera ha passat a ocupar l’antic espai d’estacionament, acoblant-se a la mateixa secció que a la resta del passeig, i passant d’una amplada de 2,20 a 7 metres. Per no perdre places d’estacionament, aquestes passaran a ser en filera, seguint la mateixa dinàmica de la resta del passeig del Mar.

El projecte d’ampliació de la vorera ha permès mantenir l’arbrat existent, al qual se li ha millorat l’espai d’escocells, fins ara força estret, i s’ha aconseguit un reg i una ventilació dels arbres més eficient. També es manté el punt de càrrega per a cotxes elèctrics. Aprofitant aquestes obres s’han dut a terme petites millores del clavegueram i d’instal·lacions existents en aquest àmbit. L’execució del projecte d’ampliació d’aquest tram de vorera ha anat a càrrec d’una empresa especialitzada en obra pública, i ha tingut un cost global d’uns 38.800 euros.

Sense barreres

La realització d’aquests treballs se suma al procés de millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, que durant aquest any ha anat executant la brigada en aquesta part inicial del passeig del Mar.

Aquestes obres s’han centrat principalment en l’eliminació dels escocells existents i del canal de recollida d’aigües plujanes que hi havia entre la vorera i la zona de sauló, amb l’objectiu de poder ampliar cap a la part central del passeig la vorera ja existent, que ara presenta un desnivell progressiu, fent més còmoda l’entrada o sortida dels vianants en aquest espai del passeig del Mar.A la part oposada a aquesta, la de davant, la platja, també s’han eliminat els escocells i el canal de recollida d’aigües, la qual cosa permet que el sauló del passeig limiti directament amb la vorera i possibiliti crear la connexió entre un sector i l’altre sense cap interferència de pas..

El futur del passeig, a consulta

El procés de participació per definir el passeig del Mar està en marxa i la ciutadania ja pot començar a dir-hi la seva responent a una enquesta. Després es faran passejades per debatre in situ els temes oberts, es farà una anàlisi tècnica de les dades recollides i es realitzaran dos tallers temàtics de cocreació entre tècnics i ciutadania. El procés participatiu sobre la mobilitat i la remodelació del passeig del Mar vol donar resposta a una reivindicació històrica del poble de Palamós i treballar d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030 per convertir-se en una destinació turística sostenible. Hi ha una enquesta per intentar arribar al màxim nombre de persones. Es distribueix en format paper a tots els domicilis de Palamós i també es poden trobar a l’Ajuntament, la Biblioteca i a Galeries Carmen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins