Administracions

Junts reclama a Palamós un debat sobre el futur ús del solar de L’Equitativa

Alerta que en el conveni de cessió del terreny a l’Ajuntament només s’especifiquen usos culturals

El govern hi vol fer un aparcament en altura

El grup municipal de Junts per Palamós, a l’oposició a l’Ajuntament palamosí, reclama un debat profund i seré sobre el futur ús del solar que ocupava la desapareguda cooperativa L’Equitativa i que actualment es destina a aparcament municipal. L’equip de govern, d’ERC, ha previst mantenir en aquest espai l’ús actual amb un aparcament en altura, que homenatjaria la desapareguda entitat amb una reproducció de la façana, enderrocada com tot el conjunt d’edificis.

El portaveu de Junts, Raimon Trujillo, recorda que el conveni de cessió per part de la junta de l’antiga cooperativa a l’Ajuntament estipulava que aquest espai “només es podria dedicar a usos culturals de qualsevol entitat de la població. Aquest espai es va cedir al municipi a través d’un acord de l’assemblea general de socis, el 29 de març del 1996.

Trujillo demana en una moció, que es debatrà en el ple d’avui, que es constitueixi una taula d’estiu que tingui per objectiu fer propostes “per resoldre la falta de places d’aparcament públiques al municipi” i, a la vegada, es convoqui les entitats culturals i juvenils per decidir “quin futur equipament s’ha de fer en aquest solar”.

Un modern aparcament

Per la seva part, l’equip de govern d’ERC vol construir en aquest espai, que ja serveix com a pàrquing públic, un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble. Segons va explicar l’alcalde, Lluís Puig, l’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905. L’Ajuntament de Palamós construirà un aparcament molt especial de tres plantes al centre del poble, al solar de la desapareguda L’Equitativa, que actualment ja fa aquesta funció. L’edifici, que constarà de planta baixa, primera planta i una segona descoberta, tindrà com a element distintiu la reproducció de part de la façana noble d’aquest conjunt que es va fer el 1905.

Puig remarca que aquest projecte, que forma part d’un de més ampli que revisa les necessitats d’aparcament del municipi, té una part important de recuperació d’un edifici singular i històric del municipi.

L’alcalde també remarca que es treballa perquè el projecte resolgui la resta de façanes, en el sentit que s’integrin com un edifici més dins el conjunt de la trama urbanística del municipi.

LA FRASE

Demanem que es convoqui les entitats del poble per decidir el futur ús d’aquest espai
Raimon Trujillo
portaveu de junts per palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Dos morts en accidents a Torroella de Montgrí i Calonge de Segarra

torroella de montgrí / calonge de segarra

La calorada toca sostre i es bat el rècord de temperatura màxima al maig a Catalunya

barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Descens de temperatura

barcelona

Un pres perillós de Brians 2 agredeix cinc funcionaris de la presó

barcelona

Retards als trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres per uns actes vandàlics

Barcelona
societat

Una dona ferida crítica en un incendi a les Corts

JOSEP-ELADI BAÑOS
RECTOR DE LA UVIC

“L’hem encertat a l’hora de triar els nostres estudis”

Barcelona

La Universitat de Vic fa 25 anys cohesionant el territori

Barcelona
La crònica

La substància d’un bon adjectiu