Administracions

L’oposició reclama un pla de mobilitat per solucionar l’aparcament a Palamós

La moció de Junts, a l’oposició, per obrir un debat sobre el futur del solar de l’antiga La Equitativa topa amb el mur d’ERC, que hi defensa un aparcament

Els grups a l’oposició de Palamós van reclamar ahir un pla de mobilitat per resoldre els problemes d’aparcament a Palamós i que aquest es faci a través del consens. Un clam que va venir arran d’una moció del grup de Junts per Palamós, a l’oposició, que qüestionava que es fes un aparcament al solar de l’antiga cooperativa La Equitativa. La moció de Junts no va prosperar amb el vot en contra d’ERC, al govern, i l’abstenció de la resta de grups a l’oposició, el PSC, la CUP i Ciutadans. El que sí que va permetre la proposta que va defensar el portaveu de Junts, Raimon Trujillo, és que l’oposició plantegés la necessitat d’obrir un debat per elaborar un pla de mobilitat a través del consens, superant l’aclaparadora majoria absoluta d’ERC, al govern.

Oberts al debat

La primera tinenta d’alcalde, Maria Puig, va defensar la importància del projecte que defensa el govern per aquest espai, en el qual es dona resposta a la voluntat de mantenir viu el llegat dels cooperativistes amb un edifici que reproduirà la façana noble principal, ara desapareguda. Puig va remarcar que la participació està cada vegada més integrada a la gestió política i que s’està estenent a les àrees municipals: “Volem donar resposta i veu a tots els veïns i activitats econòmiques del municipi”, va destacar Puig.

El ple també va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal que regula l’impost de la plusvàlua en terrenys urbans. Pendents de la reformulació que havia de fer el govern de l’Estat, el pressupost de l’Ajuntament de Palamós va preveure uns ingressos de 300.000 euros per aquest concepte per a aquest 2022, menys de la meitat del que es recaptava abans; és a dir: si sobre un màxim del 30% aplicava el 12, ara l’apuja fins al 15. Es tracta de l’actualització del model de càlcul d’aquest tribut, després que l’anterior va ser anul·lat per una sentència del Tribunal Constitucional.

LA FRASE

Volem donar resposta i veu a tots els veïns i activitats econòmiques del municipi
Maria Puig
primera tinenta d’alcalde d’erc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA