Administracions

El teatre de Blanes tindrà una sala d’ús polivalent a la zona de la planta baixa

Se situarà a l’antic bar cafeteria i sala d’assaig

El pressupost puja a 600.000 euros

S’espera tenir enllestit el projecte per a l’estiu de l’any vinent

L’Ajuntament de Blanes remodelarà la planta baixa del Teatre Municipal, on actualment hi ha el bar i cafeteria i una sala d’assaig, una superfície de més de 500 metres quadrats, per fer-hi el nou espai cultural polivalent. El regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, que ahir va presentar l’avantprojecte a entitats culturals i grups polítics, va remarcar: “La intenció de l’Ajuntament és que sigui un projecte de poble, que neixi de la suma d’aportacions tant de les entitats culturals com de la mateixa societat blanenca.”

Per aquest motiu, durant els darrers mesos s’ha fet un concurs d’idees, entre les quals hi ha un avantprojecte que d’entrada s’estima que reuneix bona part de les necessitats que es volen assolir. Una és que el nou espai haurà de disposar de dues sales d’assaig: la que hi ha actualment i una altra de nova creació, que haurà de ser com més polivalent millor, i tenir en consideració l’aïllament acústic adequat. També es vol que hi hagi un cafè teatre per a actuacions de petit format, per ajudar a dinamitzar amb vida pròpia el nou espai. Amb aquest projecte també es pretén dignificar la font gòtica i donar-li més visibilitat (vegeu la peça).

Objectiu dinamitzador

D’altra banda, amb la remodelació es vol facilitar que les sales tinguin un accés independent, així com la possibilitat d’incloure un magatzem per al material del teatre i un petit magatzem on les entitats desin material d’assaig, tipus caselles o similars.

L’Ajuntament espera poder tenir les obres enllestides l’estiu de l’any que ve, tot i que encara falta la redacció del projecte definitiu.

LA FRASE

La intenció és que sigui un projecte de poble, que neixi de la suma d’aportacions tant de les entitats
Albert Sanz
Regidor de Cultura i festes de l’ajuntament de blanes

Més visibilitat per a la font gòtica del s. XV

Un altre objectiu que es vol aconseguir amb la reforma és dignificar la font gòtica del segle XV, l’element arquitectònic civil més ben conservat de l’arquitectura gòtica catalana. Una proposta és traslladar la taquilla de venda d’entrades a l’altre costat d’on està situada actualment per donar-li més visibilitat. També es valora retirar làmines de la façana que tapen el vidre de dalt a baix, per recuperar la visibilitat de la font.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Et podem ajudar?”

girona
societat

Les Stolpersteine comencen a fer memòria als carrers de Barcelona

Barcelona serà la capital mundial de la cocteleria

Barcelona
Editorial

Unes festes que no són al calendari

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell
Alcalde de palafrugell

«La societat ha canviat i les festes també ho han fet»

Metges extracomunitaris per a les places MIR buides

Barcelona

La vaga de docents reuneix uns 3.000 manifestants

barcelona
mobilitat

Faran enllaços nous a la C-32 per reformar l’N-II al Maresme

Millora d’abastament d’aigua a Cadaqués

cadaqués