Administracions

Barcelona transformarà el recinte de l’Escola Industrial en un pol d’innovació pública

La Diputació preveu una inversió de 100 milions d’euros i que les obres comencin a finals del 2023 i durin uns deu anys

La Diputació de Barcelona transformarà el recinte de l’Escola Industrial els pròxims anys per convertir-lo en un pol d’innovació pública. El projecte, batejat com ‘La Industrial+’, preveu que les obres comencin a finals del 2023, durin prop de 10 anys i suposi una inversió de 100 milions d’euros.

L’objectiu del projecte és adaptar l’actual recinte als nous requeriments energètics, desenvolupar-hi un pol d’innovació, rehabilitar el patrimoni i millorar la relació del recinte amb el barri, incorporant 16.000 m2de verd urbà i incorporant eixos ciutadans. Així ho han explicat la presidenta de la Diputació, Núria Marín, i els vicepresidents primer i tercer, Jaume Collboni i Ferran Mascarell, així com el comissionat Eloi Juvillà.

En paral·lel, es preveu mantenir els usos i els equipaments públics que ara té, així com les oficines de la Diputació de Barcelona que hi ha al recinte.

En roda de premsa des del paranimf del mateix recinte, Marín ha destacat que és el moment d’apostar per la innovació en les polítiques públiques. Concretament, l’edifici de l’antiga Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial, conjuntament amb el paranimf, allotjarà el futur Centre Internacional per a la Innovació en els Serveis Públics. Segons càlculs de la Diputació, al nou pol hi treballaran entorn de 800 investigadors diàriament.

D’altra banda, Marín ha apuntat que és també el moment més idoni per presentar el projecte, atès que l’ampliació de l’Hospital Clínic està pràcticament encaminada per fer-se a les pistes poliesportives de la UB i no al recinte de l’Escola Industrial.

Per la seva banda, Collboni ha remarcat que el nou recinte serà un “nou pulmó” en una de les àrees de més densitat i menys zones verdes, com és l’Esquerra de l’Eixample. “Hem d’aprofitar la jugada per aconseguir aportar 16.000 m2de verd i obrir a l’ús ciutadà aquest espai verd que serà també La Industrial+”, ha afirmat. A més, hi haurà eixos de vianants, un d’ells un bulevard cobert que connectarà el carrer Urgell amb Viladomat i que serà el cor de l’espai. El projecte incorporarà també l’eficiència energètica als seus edificis.

Finalment, també acollirà el Centre d’Interpretació de l’Escola Industrial, que s’ubicarà a l’espai de màquines de l’antiga fàbrica Batlló. Aquest centre permetrà, conjuntament amb l’itinerari informatiu pel recinte, la divulgació del patrimoni del conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Encara no coneixes el servei CIDOEmpreses?

barcelona

Junts x Roses vol piscines salades a la vella depuradora

ROSES

L’inici del buidat a Vacamorta, abans que acabi aquest any

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Denuncien que una acadèmia de Girona els ha estafat

Girona
Cens exclusiu de pesca per al PN Cap de Creus

Cens exclusiu de pesca per al PN Cap de Creus

CADAQUÉS

Volen solucions per a la inseguretat i la foscor del Mercadal, a Girona

girona

Milloren les dades policials a Banyoles

BANYOLES

Doble vacunació per als majors de 60 a partir del 17

Barcelona

Realitat virtual per recuperar-se d’un ictus, al Trueta

girona