Administracions

Roses limitarà l’accés al Parc Natural del Cap de Creus

La mesura, que entrarà en vigor el 15 de juliol, s’allargarà fins al 31 d’agost

L’Ajuntament de Roses limitarà temporalment l’accés de vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus. Aquesta mesura entrarà en vigor el 15 de juliol i s’estendrà fins al 31 d’agost, durant l’època estival.

El tancament serà de 10.30 a 16.30 hores i l’estacionament de vehicles restarà prohibit a totes les cales del parc entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada, els dies de la setmana.

Aquesta acció es torna a fer després de les problemàtiques i situacions de gran saturació produïdes durant els estius previs a l’any 2021, en què es va aplicar per primer cop amb molt bons resultats. L’Ajuntament actua contra la saturació que provocava una pressió sobre el medi no compatible amb els objectius del parc natural, al mateix temps que evita riscos potencials als usuaris en cas d’episodis d’emergències.La limitació d’horari es fixa per a vehicles a partir de quatre rodes, podent circular al llarg de tot el dia vianants, motocicletes, ciclomotors, bicicletes... així com les següents tipologies d’usuaris, que no tindran limitació d’accés amb cap tipologia de vehicle: propietaris, familiars i visites a propietaris de finques i immobles –declaració signada per propietari i visites–; empreses de serveis a les activitats i a propietaris, inclòs serveis de transport col·lectiu; ramaders; treballadors de les activitats que operen dins el parc; clients amb reserva de les activitats que operen dins el parc; vehicles de serveis, vehicles de cossos de seguretat i serveis d’inspecció del parc i de l’ajuntament o empreses amb llicència per efectuar la seva activitat dins el parc.Per mantenir informats a població i visitants de les mesures i restriccions, l’Ajuntament està treballant en l’edició de fulletons explicatius en diferents idiomes que es distribuiran a través de l’Oficina de Turisme de Roses i del punt de control de Punta Falconera. Igualment, es reforçarà la senyalització informativa de les restriccions, tant a la vila com dins del propi parc natural.Pel que fa a les persones autoritzades a accedir a l’àrea restringida dins l’horari de 10.30 a 16.30 h (residents, treballadors d’activitats del parc, transport de subministrament a establiments...) el consistori oferirà models de declaració responsable que cobriran aquestes possibles causes, a través de la web roses.cat. En cas de clients d’establiments i d’empreses del Parc, caldrà mostrar la reserva corresponent en el punt de control d’accés.En cas d’activació del pla de prevenció d’incendis nivell Alfa 3 (risc extrem d’incendi forestal), s’afegiran restriccions addicionals a l’accés al parc. L’Ajuntament recomana mantenir-se atents a les xarxes socials municipals i dels serveis d’emergències per disposar d’informació actualitzada en tot moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona