Administracions

A Sant Feliu de Guíxols podran beneficiar-se’n llars habituals prèvies al 1980

A diferència d’altres municipis, que prioritzen zones concretes, el consistori guixolenc només n’ha deixat fora urbanitzacions i el sector de Sant Pol

Els ajuts per a l’estalvi energètic es destinaran, en nou dels deu municipis, específicament a alguns barris i zones acotades. Però en el cas de Sant Feliu de Guíxols, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, destaca que tot i que, “en principi s’havia estudiat centrar-les en àmbits més reduïts, un cop analitzades les bases s’ha decidit obrir-les a tot el nucli urbà, a excepció de les urbanitzacions i el sector de Sant Pol”.

Saballs justifica que en aquesta darrera zona predominen, sobretot, segones residències que només estan a plena ocupació durant els dos mesos d’estiu, i potser alguns ponts concrets i durant el període de setmana santa. A banda, però, es tracta d’un àmbit urbanitzat fa relativament poc temps, i l’edil justifica que “les bases estableixen que poden aspirar-hi edificis anteriors al 1980”, quan sovint s’empraven tancaments i aïllaments precaris.

Fora d’aquests àmbits, i si es compleix el criteri d’antiguitat, podran aspirar-hi tant edificis plurifamiliars com unifamiliars. Però Saballs valora que “més de 2,3 milions són un bon pessic”, i és la dotació més elevada de les quatre poblacions del Baix Empordà que es beneficiaran d’aquestes línies dels Next Generation. I de retruc haurien de servir per dinamitzar els usos residencials al nucli antic i el primer eixample paral·lel al passeig del Mar o el barri del Puig –on ja hi va haver inversions pel pla de barris anterior fins al 2018–. Però també altres grups d’habitatges promoguts durant el franquisme, com ara el barri del Sot dels Canyers.

Nova oficina d’habitatge

Respecte a la posada en marxa d’oficines d’habitatge municipals que assessorin els particulars i les comunitats de veïns, Saballs recorda que “el 24 d’agost ja va entrar en funcionament un servei específic al carrer de la Rutlla, 20”, al local que fins fa uns anys ocupava una sucursal bancària de Banesto.

Alhora, el municipi prepara amb vista a la tardor sessions informatives perquè els administradors de comunitats coneguin els requisits i possibilitats, i Saballs també diu que faran convocatòries específiques amb industrials locals del sector de la construcció i la rehabilitació d’habitatges.

Pel que fa a la Generalitat, també ha començat a fer arribar informació de les diverses convocatòries als col·legis professionals d’arquitectes, aparelladors i administradors de finques. I han editat una guia amb instruccions i respostes a les moltes preguntes que poden sorgir abans de la tramitació de projectes i permisos d’obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona