Administracions

Platja d’Aro retorna 22.633 euros a disset treballadors

El consistori havia reclamat que rescabalessin els ingressos als funcionaris i laborals que van cobrar triennis excessius

Una sentència col·lectiva se suma a d’altres d’individuals a favor del personal laboral

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro reemborsarà 22.632,92 euros a disset treballadors que van haver de reingressar al consistori –amb quantitats individuals que oscil·laven entre els 320 euros i els 3.917– després que es determinés que els havien cobrat indegudament.

L’administració local havia pagat de més els triennis –un complement salarial per cada tres anys d’antiguitat– a alguns funcionaris entre 2004 i 2018. El problema era que es feia sobre les categories actuals –ho avalava el conveni–, però el març d’aquell any van detectar que s’havia de fer en funció de la categoria inferior que en cada moment hagués ostentat cada treballador, i fins al 2019 no es va esmenar dins de la nova relació de llocs de treball.

Quan el cas va arribar al jutjat, el consistori va optar per reclamar als afectats el retorn dels diners cobrats de més durant quatre anys. I van ficar al mateix sac funcionaris i laborals, tot i que cada col·lectiu depèn de règims diferents: estatut bàsic del treballador públic per als primers i el dels treballadors per als segons.

Per aquest motiu, el Sindicat Autònom de Funcionaris de l’Administració Local (SAF-AL) va reclamar judicialment que només procediria reclamar un any, i amb el greuge afegit que entre 2018 i 2019, els laborals denunciants ja cobraven el que tocava, segons es desprèn de la sentència.

Què passa amb la resta?

L’alcalde, Maurici Jiménez, atribueix a “criteris tècnics” el fet de reclamar quatre anys a tothom, i que la justícia va determinar que era correcte per als funcionaris, però ara no pas per al personal laboral. Ja havien rescabalat altres treballadors laborals que van guanyar al jutjat denúncies individuals, però n’hi ha d’altres que no van reclamar ni pel seu compte ni a través del SAF-AL, i el secretari del sindicat, Lluís López, demana que retornin els diners d’ofici.

Jiménez defensa la “pau social” i el fet que han “sol·licitat un informe al secretari per veure què es fa amb els que no havien anat a contenciós”, i si es determina que cal fer-ho, els retornaran els diners. Dins del mateix cas, en un procés separat, l’exalcalde Joan Giraut va ser absolt de la reclamació patrimonial que el mateix sindicat va fer perquè pagués de la seva butxaca l’error.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona