Administracions

Més de dos milions d’inversió per al 2023 a Banyoles

El ple dona llum verd a un pressupost de 25 milions, que inclou la congelació d’impostos i la finalització del Museu Arqueològic

Tots els grups de l’oposició el qualifiquen de continuista

El pressupost de l’Ajuntament de Banyoles per al 2023 aprovat ahir pel ple supera els 25 milions d’euros, amb més de 2,3 milions d’inversions, entre les quals hi ha prevista la finalització de la reforma del Museu Arqueològic i la primera fase de museïtzació del nou museu. El pressupost consolidat, és a dir, incloent-hi el Consorci de l’Estany, puja a 25,9 milions, amb un augment del 9,10% respecte al 2022. Pel que fa a l’endeutament a llarg termini, segons la regidora d’Hisenda, Gemma Feixas (Junts), és d’1,5 milions d’euros, que correspon al deute amortitzat aquest any 2022. La ràtio per a finals de l’exercici 2023 es preveu que sigui del 39,01%, per sota del límit, que es fixa en el 75% en el sector públic.

El capítol d’inversions puja a 2,3 milions provinents de fons propis i d’altres administracions. La més rellevant és la finalització de les obres de reforma del Museu Arqueològic i la primera fase de la museïtzació del nou museu, amb una inversió prevista de 730.000 euros. Entre altres, també s’ha reservat una partida per a la redacció del projecte de la nova biblioteca (300.000 euros), el darrer pagament per a l’adquisició de l’immoble de Mobles Tarradas (225.000 euros), per a millores a la via pública (202.150 euros), per a estalvi energètic i millora de l’enllumenat públic (88.400 euros) o per a millores als carrils bici (60.000 euros). “S’han congelat els tributs, però sense perdre la gestió del dia a dia de l’Ajuntament, amb els nous serveis socials municipals com a principal novetat, ni tampoc les inversions de futur que necessita la ciutat”, va dir l’alcalde, Miquel Noguer. A més, va recordar que el consistori “manté el compromís” amb les diferents entitats de la ciutat i no s’ha reduït l’aportació econòmica municipal a cap entitat.

L’oposició hi vota en contra

Tots els grups de l’oposició van votar en contra del pressupost, el van qualificar de continuista i van lamentar que no havien tingut prou temps per estudiar-lo. Quim Fernàndez (Convivència i Progrés) va retreure al govern que no té un model de ciutat i que fa uns pressupostos que responen “al mètode d’anar fent”. Jana Soteras (Sumem) va reivindicar una vegada més “la fórmula de negociar, negociar i escoltar” i anar més enllà de l’oposició amb un ambiciós pla de participació. I, finalment, David Carvajal (ERC-JpB) va criticar que el pressupost del 2023 no dona resposta a la crisi ambiental, a la crisi econòmica i a la crisi social.

LA XIFRA

25
milions
és el global dels comptes municipals del 2023, 25,9 milions de consolidat incloent-hi el Consorci de l’Estany.

LA FRASE

Hem entès que no havíem de gravar més la ciutadania en un moment en què ho passa malament
Miquel Noguer
Alcalde de Banyoles

LA XIFRA

2,3
milions d’euros
és el total pressupostat per al capítol d’inversions previst per a l’any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró