Administracions

Castell i platja d’aro i s’agaró

Les platges de Platja d’Aro, a examen

La Unitat de Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró està duent a terme una exhaustiva enquesta entre els usuaris de les platges del municipi. L’objectiu és tenir una diagnosi que permeti saber en quin punt es troben aquests espais essencials per a un municipi turístic de primera línia, el grau de satisfacció i les coses que es poden millorar o que hi falten.

Segons explica l’alcalde, Maurici Jiménez, es tracta d’un treball transversal que vol no només saber el grau de satisfacció dels visitants, sinó què es pot millorar. Les preguntes, amb una puntuació que va des de “molt malament” (1) fins a “molt bé” (5), analitzen elements com ara l’atenció dels agents cívics, el socorrisme i l’estat de la sorra i de l’aigua. També es volen valorar els diversos serveis que es poden fer servir a la zona de la platja. No és la primera vegada que es fa aquest tipus de treball. N’és un exemple l’enquesta que es va impulsar des de l’àrea Participa, sobre la proposta d’un futur projecte de pacificació de les avingudes. Els resultats es van presentar el 2020.

Un projecte clau

L’Ajuntament destina uns 700.000 euros al programa integral Fem Platja! 2023, de la Unitat de Serveis i Sostenibilitat, que disposa d’un equip humà format per 48 persones. Aquest programa es desenvolupa del 3 de juny al 24 de setembre, i inclou la gestió de la neteja de la façana marítima i el pla de socorrisme, però també altres punts relacionats amb els estàndards de qualitat i la informació ciutadana. Segons Jiménez, és clau que l’Ajuntament en faci un seguiment exhaustiu. I, en aquest sentit, els resultats són clars: gràcies al conjunt d’accions del programa, s’ha assolit –després de les corresponents auditories independents– la renovació de diversos guardons de qualitat vinculats al litoral del municipi: bandera blava per a sa Conca, la platja Gran i cala Rovira (i el Club Nàutic Port d’Aro), tres espais que també acrediten el distintiu Q de Qualitat Turística i el pla de qualitat en destí del Baix Empordà. Alhora, la platja Gran i –com a novetat– sa Conca disposen del certificat Turisme per a Tothom, en el marc del programa d’accessibilitat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà. El camí de ronda de s’Agaró també és itinerari blau, un reconeixement per a recorreguts que uneixen platges amb bandera blava i amb un conjunt d’atractius i serveis.

L’enquesta ha de permetre, doncs, valorar serveis clau com ara el salvament. Aquesta temporada hi ha 15 o 25 socorristes i 7 o 9 punts de vigilància actius, segons el moment de l’estiu (setmanes de baixa o alta ocupació). En temporada alta, hi ha cinc punts de socors, set cadires de vigilància, una torre i un punt de vigilància avançat. També disposa de servei propi d’embarcació de rescat, motocicleta per a desplaçaments interns i cinc desfibril·ladors (tres en espais fixos i dos de mòbils). Alhora, es distribueixen gratuïtament fins a 2.000 braçals per facilitar la localització de possibles infants extraviats. A la cala del Pi hi ha instal·lat un punt autònom de SOS, a més de les mesures d’accessibilitat i abalisament, entre altres accions que s’hi porten a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva