Administracions

Alerten sobre el conflicte de competències pel radars d’accés a Vidreres

Activem Vidreres, a l’oposició, afirma que l’Ajuntament no té poder sancionador i que seria més eficaç una regulació semafòrica de control de velocitat

El grup municipal Activem Vidreres, a l’oposició, ha alertat sobre els dos radars situats a la carretera C-63, que hi ha dubtes clars de conflicte de competències pel fet d’estar ubicats en una carretera de titularitat de la Generalitat i sense permís sancionador del Servei Català de Trànsit. El seu portaveu, Lluís Campmajó, a més, ha manifestat que els radars, que estan instal·lats a tres accessos al municipi, poden ajudar a només a controlar els excessos de velocitat a l’exterior, però no garanteixen un control de la velocitat dins el poble. “No controlen, per tant, la sinistralitat. Pensem que la millor opció són els semàfors de control de velocitat que poden ser més efectius a l’hora de millorar la seguretat vial”, ha indicat.

Campmajó ha fet aquestes declaracions arran de l’acord en l’últim ple per tirar endavant un pla de mobilitat per millorar la seguretat dels conductors i dels vianants sobretot als tres accessos al poble. El portaveu de l’oposició ha lamentat que s’hagi rebutjat una moció on ells feien la proposta d’un pla de mobilitat i que el que ara s’ha encarregat no tingui un caràcter més integral.

Cal tenir en compte que, després de tres mesos de funcionament dels nous radars, el elgovern local va suspendre provisionalment el servei per analitzar el seu funcionament i eficàcia. El govern local vol que el pla de mobilitat ha determini si la ubicació d’aquests radars és l’adequada o si s’ha de modificar l’emplaçament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona