Administracions

ADMINISTRACIONS

Palafrugell potencia els diners per al pressupost participatiu

L’Ajuntament de Palafrugell ha obert aquest febrer el termini –fins al 15 de març– perquè els veïns, entitats, escoles o consells sectorials proposin inversions (250.000 euros) o programes i activitats (60.000 euros). En total, el pressupost participatiu per al 2025 assolirà 310.000 euros.

Cal tenir present que els projectes d’inversions no podran excedir els 100.000 euros; mentre que els de serveis, com per exemple campanyes de sensibilització i tallers formatius, no podran excedir els 15.000 euros. Les propostes han de seguir uns criteris molt concrets, ja que no poden respondre a interessos particulars; han de respectar el marc legal i ser viables tècnicament; han de fer referència a competències de l’Ajuntament; han de donar resposta a un problema o necessitat concreta; no poden contradir els plans municipals aprovats ni el programa de govern, i no han de generar costos extres ni dependència de futur.

Posteriorment, entre el 16 de març i el 15 de juliol es farà la valoració de les propostes. Durant aquest període es farà un estudi de viabilitat de les propostes en l’àmbit tècnic i també un debat ciutadà per escollir les propostes que aniran a votació.

I passat l’estiu, de mitjan setembre fins al 13 d’octubre, la ciutadania podrà votar les propostes que han estat validades i tenen viabilitat. En concret, podran votar les persones empadronades al municipi majors de 16 anys i només necessitaran el seu número de DNI i la data de naixement. La votació serà telemàtica mitjançant la plataforma i hi haurà punts de suport al vot repartits al municipi.

Finalment, a partir del mes de gener del 2025, s’aniran executant els diferent projectes, donant així visibilitat a tot el procés. S’executaran les propostes més votades fins a esgotar els 310.000 euros de la partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt