Administracions

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

El govern guixolenc de Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC ha aprovat aquesta tarda el projecte executiu per al futur museu Carmen Thyssen amb els vots favorables d’ERC, en un ple extraordinari en què els tres grups han reescenificat l’entesa del govern amb què plegats van assolir el poder i l’objectiu de materialitzar l’obra, al 2015. Malgrat la còmoda majoria, Guíxols des del Carrer (GdC-Comuns) ha mantingut la seva discrepància i vot contrari, perquè la inversió inicialment prevista –d’uns 6 milions d’euros al 2015– s’ha duplicat fins als 12,9 milions de pressupost estimat ara, abans del procés de contractació i adjudicació de les obres, en la pròxima fase. I el grup de JxCat també s’ha abstingut, tot i compartir l’aposta per trobar l’encaix de la col·lecció al municipi, per uns costos que poden “deixar desateses altres necessitats”, alertava el portaveu, Toni Carrión.

Davant les crítiques, el regidor de Patrimoni Cultural i portaveu de l’executiu, el socialista Josep Muñoz, ha defensat que “el pressupost municipal encara no ha destinat ni cinc” al museu en si mateix, i la qualitat d’un projecte arquitectònic del despatx Nieto Sobejano, autor d’altres obres de museus de referència a escala internacional. L’edil ha refermat els compromisos de la Diputació i la predisposició de la Generalitat i el govern estatal a contribuir al finançament de les obres, que “en cap moment han expressat el seu rebuig”, i molest amb el distanciament ja conegut dels Comuns –Sumar ara du el Ministeri de Cultura– i de JxCat, que igual que el portaveu de GdC, Jordi Lloveras, els havia retret les obres fetes al voltant del futur complex museístic, que pel govern local impliquen una millora urbana.

Enmig de l’ambient que es començava a escalfar, la portaveu d’ERC, Sílvia Romero, ha mirat de posar-hi pau: argumenta el vot favorable en contraposició al “projecte més megalòman i extemporani” d’haver adquirit la fàbrica annexa Serra Vicens, que “podia fer ombra al monestir”, en absència del seu valedor, l’exalcalde i ara regidor de Mes, Pere Albó, que no ha assistit a la sessió, i ha promès que si ERC continua tenint responsabilitats de govern a la Generalitat –amb les eleccions catalanes a tocar– els 2,1 milions encarrilats per la consellera acabaran arribant, a més d’instar Lloveras a posar-hi de cara el ministre Urtasun –“si l’Estat hi participa, menys cost tindrà per a la ciutat”.

L’alcalde, Carles Motas, ha tancat el debat recordant les dificultats d’interlocució amb els successius canvis de consellers i ministres, que continuen deixant, nou anys després, el projecte només amb un milió i mig d’aportació garantida de la Diputació.

Més excavacions

En paral·lel, s’ha aprovat també una nova tanda d’excavacions a la plaça Abadia, per un import de 644.000 euros inicials que es podria haver d’incrementar en funció del seguiment que en farà la comissió de Patrimoni, i Lloveras alertava que es podria incrementar fins als 1,7 milions. GdC i Junts s’han abstingut, mentre Muñoz (PSC) diu que ja es va fer feina i que dependrà d’hipotètiques troballes que requerissin aprofundir-hi més a fons, però amb una despesa que de moment i fins ara també ha anat a càrrec d’altres administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona