Administracions

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols reforma aquest maig l’esplanada d’aparcament de la Corxera, una de les principals bosses per als veïns i comerciants del nucli antic, a tocar del Teatre Municipal, la plaça del Monestir i el pavelló esportiu. Fins a inicis d’aquest any era gratuïta tot l’any –els tres mesos d’estiu era de pagament només per a visitants–, però en el nou sistema municipalitzat de pàrquing s’havia inclòs dins de la tarifació de la zona blava, cosa que havia motivat queixes de residents i de l’oposició política al ple.

Les obres van començar dilluns i han implicat la pèrdua provisional d’unes 200 places d’aparcament en superfície, que s’allargarà durant aquest maig, en tot l’àmbit d’uns 4.800 metres quadrats. El ferm estava en molt mal estat, ja que feia dues dècades que no s’hi havia actuat, i l’altra complicació és redreçar les arrels dels arbres, alguns dels quals són de grans dimensions.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Saballs, ha explicat que al voltant dels arbres més grans habilitaran grans escocells, amb la pèrdua d’algunes places que miraran de compensar amb la reorganització de l’espai i la supressió d’elements com ara la caseta de control i les barreres en desús. Amb el repintat de les places, també preveuen que els aparcaments siguin més amples.

Zona verda de pàrquing

Però la gran reforma paral·lela serà la de les tarifes administratives, un tràmit que l’alcalde, Carles Motas, anuncia per al ple ordinari d’aquest mes, amb la creació d’un règim de zona verda paral·lel a la blava i una tarifa diària de 50 cèntims d’euro per a residents. No variarà durant tot l’any i, com havien reclamat els comerciants i hostalers, també s’hi podran acollir les persones que acreditin un contracte o activitat laboral vigent al municipi.

L’alcalde diu que han previst altres excepcions, com ara que els residents amb vehicles de rènting o de lísing que paguen l’impost de circulació en altres poblacions puguin demanar que les matrícules siguin incloses en la base de dades dels vehicles censats a Sant Feliu de Guíxols. L’únic maldecap per als usuaris de la zona verda serà que la durada màxima a pagar serà de 48 hores, pensada perquè els veïns o industrials que hi aparquin abans dels caps de setmana no se n’hagin de preocupar fins al dilluns, però amb la idea de no renunciar al màxim de rotació entre usuaris.

Els Comuns ho veuen bé

Des de l’oposició, el grup de Guíxols des del Carrer-Comuns ha aplaudit que finalment el govern hagi “rebobinat” i acceptat una zona verda o unes tarifes més toves que ja havien reclamat l’any passat, insistint novament en al·legacions desestimades al gener. L’anunci també ha satisfet els comerciants i hostalers, que han negociat en paral·lel mesures complementàries com per exemple el copagament d’hores bonificades per als clients que facin despesa als negocis. Els canvis seran vigents amb vista a l’inici de la temporada turística d’estiu. I amb els 232.000 euros del contracte també hi ha inclòs el cost de l’arranjament de l’esplanada de sauló de la carretera de Tossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran