Administracions

la CRÒNICA

Arrencada de protocol

Molts assistents però pocs discursos de contingut ahir a la presa de possessió del nou subdelegat del govern a Tarragona, Ramon Inglés. El bitllet de retorn a la política reusenca de Teresa Pallarès (que ocupa el número 3 de la candidatura socialista a la capital del Baix Camp) ha forçat la pujada a escena del que fins la passada tardor va ser el director territorial del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a Tarragona, que passa així a assumir el seu primer càrrec públic lluny del món de les prestacions laborals. Com mana el protocol, la presa de possessió (en una sala d'actes de ben poc glamur institucional) va ser el moment per reunir en una mateixa habitació tots els que tenen algun càrrec d'importància, des de mig govern local de Tarragona i diferents càrrecs institucionals de tots els nivells, fins al president del Port, arquebisbe metropolità i les autoritats dels principals cossos de seguretat. Tot plegat presidit, evidentment, pel delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, que és de fet qui s'encarrega de nomenar el representant del govern estatal a les diferents demarcacions.

L'encarregada d'obrir l'acte enmig d'una sala repleta de vestits de corbata i sabates de taló va ser la subdelegada sortint, que va qualificar de “privilegi i honor” els tres anys en què havia ocupat el càrrec, i dels quals va celebrar especialment la tasca feta per “obrir la subdelegació” a la ciutadania i també per tal de “reorganitzar-la internament”, un esforç en què va agrair el suport rebut per part del seu equip humà, però també de la resta d'institucions i entitats del territori. Escasses referències en el seu discurs de comiat, però, a “l'austeritat i les reformes de l'estat del benestar” que han marcat aquest tram final del càrrec, i que Joan Rangel va assenyalar ahir com els eixos polítics del govern estatal, a què va afegir al final el de la “cohesió social”.

I és que tot i les paraules boniques i les expressions de confiança i sort, a Inglés li tocarà sortejar diferents obstacles que han marcat negativament el paper del govern central a la demarcació tarragonina, amb l'aturada o endarreriment d'infraestructures com a principal taca. “Vivim uns moments difícils marcats per la crisi internacional”, va reconèixer en el seu discurs el nou subdelegat que, de fet, va ser nomenat el passat 12 d'abril. Inglés va desvetllar ahir a grans trets les bases de la seva futura gestió com a subdelegat (una gestió, que, per cert, té una data de caducitat força propera, ja que queda menys d'un any per a les properes eleccions al Congrés), i va destacar la importància d'aconseguir “el màxim de recursos possibles per a la demarcació”. Afirmació que arriba mentre els veïns de les comarques tarragonines fa mesos que veuen aturades o desesperadament alentides infraestructures tan esperades com la remodelació de la T-11 entre Tarragona i Reus, o l'autovia A-27, amb un darrer tram suspès, i que Inglés es va comprometre a “treballar per reactivar-la”.

La seva trajectòria al món laboral (amb càrrecs al SOC i a l'INEM) es va deixar notar també en el seu discurs, en què va reconèixer una “especial sensibilitat” cap al problema de l'atur i es va comprometre a treballar en projectes “transversals” per promoure l'emprenedoria i l'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.