El ple aprova el pla de desenvolupament del Parc Agrari i l'estudi de més locals musicals a la ciutat

El ple municipal va aprovar dimarts de manera provisional el pla de desenvolupament i millora del Parc Agrari, després de les modificacions introduïdes en el document inicial d'acord amb els propietaris dels terrenys i el grup municipal d'ICV-EUiA. Pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Carles Sánchez, s'ha aconseguit un text menys «intervencionista», ja que es redueix la possibilitat que l'Ajuntament expropiï parcel·les no conreades i se'ls permet més marge de maniobra per decidir què sembrar.

ERC, però, hi va votar en contra perquè «el redactat ha canviat totalment», i el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, va fonamentar l'altre vot negatiu en el fet que els terrenys s'han declarat «sistemes urbans», en lloc de no-urbanitzables. Sánchez va insistir diverses ocasions que els terrenys seran, a la pràctica, no-urbanitzables, però no va convèncer la federació.

En l'apartat de mocions, van prosperar dues iniciatives dels ecosocialistes. La més destacada, per unanimitat, insta el govern municipal a flexibilitzar la regulació dels locals de lleure, per autoritzar bars amb música en viu a diverses zones de la ciutat. La normativa actual circumscriu aquests locals a l'eix central, la ronda Zamenhof i la Zona Hermètica, i la portaveu d'ICV-EUiA, Carme Garcia, va apostar per disminuir l'alta concentració d'aquestes zones per repartir l'activitat en altres punts.

Aposta per la incineració

El PSC, a diferència de la seva posició al Parlament, va declarar la ciutat lliure de transgènics com proposava ICV-EUiA, tot i l'oposició de CiU i l'abstenció del PP. No van prosperar, en canvi, la moció de l'Entesa per descartar la «valorització energètica» com a fórmula per eliminar els residus urbans –es van quedar sols–, ni una iniciativa de CiU per prioritzar un equipament cívic al sector centre. La tinenta d'alcalde Marta Farrés només va prometre estudiar-ho quan s'alliberin espais amb el futur complex museístic del Vapor Turull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona