Societat

Metereologia

La pluja deixa registres de fins a 40 litres en mitja hora al terç sud de Catalunya

A Seròs s'han inundat els baixos de la cooperativa del municipi i s'ha inundat la carretera LP-7041

La pluja que cau aquesta tarda a diversos indrets del país ha deixat registres de fins a 40 litres en mitja hora al terç sud de Catalunya. A Seròs (Segrià), un dels municipis més afectats, s'han recollit aquests 40 litres de pluja amb calamarsa, i hi ha hagut inundacions d'alguns baixos, també de la cooperativa del municipi i una carretera inundada, la LP-7041. La pluja ha provocat a més algunes esllavissades al Baix Camp, com a la carretera T-3221 entre Almoster i La Selva del Camp, que ja ha quedat restablerta al trànsit després de l'actuació del servei de carreteres de la Diputació de Tarragona. A municipis com Riudoms (Baix Camp) han caigut 23 litres en mitja hora. A Ulldemolins (Priorat), 21, i a Aitona (Segrià), 15.

Òscar Pena, tinent d'alcalde de Seròs, ha explicat que la tempesta ha estat molt intensa. Ha afegit que hi ha hagut calamarsa i que no haurà malmès cultius de fruita perquè el 95% ja estan recol·lectats. Tot i això creu que la tempesta sí pot haver fet mal al cultiu d'olivera. En tot cas, l'avaluació es farà més endavant.

A banda, la intensitat de l'aigua ha provocat el tall de la carretera LP-7041, també en terme de Seròs. Els serveis d'emergència retiraven pedres de la calçada per tornar a restablir el trànsit. La pluja ha causat també afectacions a alguns baixos i s'ha inundat la cooperativa del municipi. En una zona on hi ha un transformador els Bombers han hagut de treure aigua per evitar riscs. L'aigua ha arrossegat terra als carrers.

Al Camp de Tarragona, la pluja ha provocat algunes esllavissades al Baix Camp. N'hi ha hagut a la carretera T-3221 entre Almoster i La Selva del Camp, que ja ha quedat restablerta al trànsit després de l'actuació del servei de carreteres de la Diputació de Tarragona. La tempesta també ha fet que l'impacte d'un llamp provoqués alguns despreniments en una façana del carrer Mercè Rodoreda de Reus, sense causar ferits. La pluja també ha obligat a suspendre alguns actes de la festa major de la Misericòrdia de Reus.

Cal recordar també que quatre persones han resultat ferides aquest divendres per contusions causades per la caiguda d'un llamp a la Selva del Camp, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han rebut l'avís al voltant de les dues del migdia. Concretament, tres d'ells tenen un pronòstic lleu i l'altre menys greu i tots ells han estat traslladats a l'Hospital de Reus.

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Inuncat per les tempestes que afecten diversos punts del territori. Es recomana extremar les precaucions en les properes hores ja que les pluges en alguns casos són torrencials.

Finalment cal destacar que el telèfon 112 ha rebut avisos per diversos incendis de vegetació que haurien estat provocats pels llamps. Les trucades s'han derivat als Bombers de la Generalitat i feien referència a incendis en diferents punts de les Terres de l'Ebre, concretament a Paüls, el Perelló, a l'Ametlla de Mar, a Tivissa, a Alcanar, a Sant Carles de la Ràpita, Bellmunt del Priorat, Amposta, Falset i Marçà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia