Societat

municipal

ajuts pels aiguats

Els danys al Maresme pels aiguats s'eleven a 7,5 milions

El Consell Comarcal demana la implicació econòmica de totes les administracions per atendre l'excepcionalitat de la situació

Els desperfectes dels quatre municipis més afectats estan valorats en més de 6 milions

Els municipis del Maresme afectats per les pluges torrencials dels dies 12 i 13 d'octubre han tancat ja el balanç de danys, amb una valoració dels desperfectes que ascendeix fins als prop de 7,5 milions d'euros. Els aiguats, que van superar tots els màxims històrics de pluviometria, van provocar la mort d'una persona a Vilassar de Mar i nombroses afectacions a la via pública i al mobiliari urbà.

El Consell Comarcal ha elaborat un informe recollint les dades facilitades per dinou municipis, dels quals els més damnificats són Vilassar de Mar, amb un impacte de 3,2 milions, i Cabrils, amb gairebé 2 milions en desperfectes. L'ens comarcal ha fet arribar la relació de danys als departaments de Territori i Sostenibilitat, i Governació de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Demarcació de Costes a Catalunya de l'Estat per demanar-los la seva implicació econòmica, tenint en compte l'excepcionalitat de la situació i la necessitat d'una “intervenció urgent per evitar danys majors”.

De moment, l'única administració que ha anunciat una línia específica d'ajudes és la Diputació, dotada amb 4 milions d'euros, però els municipis més afectats estan en contacte amb la Generalitat i l'Estat perquè també hi col·laborin. L'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales (PDECat), explica que el Ministeri d'Interior encara no ha atès la petició de zona catastròfica que van subscriure no només el seu poble, sinó també els veïns de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar, per tal d'accedir a ajudes extraordinàries que, sobretot, han de beneficiar els propietaris privats a través del Consorci de Compensació d'Assegurances. Tot i això, Morales confia que la Generalitat, a través dels fons de contingència, aporti també diners per reparar alguns dels desperfectes. “En el punt de l'any que estem i amb els pressupostos gairebé esgotats, serà difícil, però esperem més recursos”, hi afegeix.

A banda de les quatre poblacions maresmenques més afectades i que soles quantifiquen en més de 6 milions d'euros els danys pels temporals, en la valoració també hi destaca Mataró, amb més de 576.000 euros; Premià de Dalt, amb poc més de 400.000; Teià, amb 85.000 euros; el Masnou, amb 50.000 més, i Arenys de Mar, amb més de 46.000 euros.

LA FRASE

En el punt de l'any que estem i amb els pressupostos esgotats, serà difícil, però esperem més diners
Lina Morales
alcaldessa de cabrils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona