Societat

Societat

violència de gènere

No a la violència

Enregistren a Palafrugell un videoclip contra la violència masclista

El grup musical Festucs ha creat la peça ‘Vull volar'

Un videoclip contra la violència masclista pot ser un instrument més per conscienciar, i un de molt bo. De fet, diuen, el compromís porta a prendre decisions, i les decisions, a actuar. Si més no, aquest és el cas d'una iniciativa que joves, i no tan joves, de Palafrugell, juntament amb les àrees de Joventut i Benestar Social, i amb la col·laboració de Europe Direct, han portat a terme.

Aquest projecte s'ha realitzat entre els mesos de juliol i novembre i ha tingut la col·laboració del grup de música Festucs, format per joves de 16 i 17 anys, que han escrit la cançó Vull volar. Aquesta peça vol servir per encoratjar les dones que són víctimes de violència masclista a sortir d'aquesta situació i promoure la igualtat. El tema s'ha registrat a l'estudi de gravació de Can Genís, seu de l'àrea de Joventut de Palafrugell, amb la col·laboració d'Albert Such.

Però el treball ha anat més enllà del mateix missatge, si bé és la seva raó de ser, certament. Perquè l'objectiu també ha estat donar veu als joves per mitjà de diverses disciplines artístiques. Per acompanyar la cançó, els joves realitzadors Cristan Garcia, Pau Bruguera i Lluís Fonalleras s'han encarregat de dirigir el videoclip. Tot el procés ha quedat enregistrat en un vídeo que ha gravat i editat Pol Àlvaro, un jove de 16 anys del municipi i que es podrà veure el dia de la presentació oficial, a la plaça Nova. Cal remarcar l'edat i la implicació desinteressada dels participants, tots joves entre 14 i 30 anys, i la presa de consciència i creixement personal durant tot el procés de creació.

Aquest és el quart any consecutiu que des de Palafrugell s'impulsa un projecte similar.

Altres anys hi han participat solistes o bandes que han gravat diverses cançons i que es poden escoltar al perfil de Soundcloud, de Can Genís. Aquest any, com a novetat, el videoclip ha estat subtitulat en anglès gràcies a la col·laboració de Joe Hogan, amb l'objectiu de fer-ne difusió internacional. El videoclip es presentarà el dia 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència Masclista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia