Societat

festes i tradicions

pastorets

Guissona recupera els Pastorets 23 anys després

La representació es portarà a terme els dies 26 de desembre i 6 de gener a la mateixa sala en què s'havien representat sempre

Sudanell perd enguany el pessebre vivent

El dia de Nadal de 1993 els Pastorets de Guissona van abaixar el teló a la sala del Centre Catòlic. S'havien representat de forma ininterrompuda des del 1885. Enguany, 23 anys després d'aquella darrera representació, tornaran a pujar a l'escenari a la mateixa sala. Ho faran gràcies a l'impuls de la companyia local Els 4 Gats i sota la direcció d'en Jaume Mercadé Beneit, que seguirà fent de Bato, paper que va representar als Pastorets els darrers 15 anys de la seva posada en escena. “Recuperar els Pastorets és recuperar una mica la història de la nostra vila i retre homenatge a una llista immensa de persones que els han donat vida”, apunten des de l'Ajuntament.

Per a la realització de l'escenografia i el vestuari dels Pastorets s'ha comptat amb l'ajut del consistori i amb la col·laboració d'entitats com els Margeners i l'associació de dones de Guissona Nèvia. La música és obra del guissonenc Josep Camps i Farrerols.

Els personatges principals són el Bato i el Borrego, que en els últims anys els han escenificat en Beneit i en Joan Santacreu Bonjoch. La resta parteixen d'una nova fornada d'actors i actrius, molts d'ells membres del grup de teatre local Els 4 Gats. També hi haurà veus en directe i música en directe a càrrec de Xesco Grau, Ricard Grau i Marga Augé.

L'escenografia i el vestuari s'han refet totalment ja que l'actual escenari ha estat reformat i ha servit com a espai d'assaig de la colla castellera els Margeners de Guissona. L'escenògrafa Alba Cuñé, acompanyada d'Agnès Pla, ha replantejat els decorats per crear un nou espai escènic adaptat a les noves condicions de l'escenari. Pel que fa al vestuari, molt d'ell perdut, l'Alba i l'Agnès, de forma voluntària, com tots els que participen en aquesta recuperació, han plantejat un nou vestuari, més modern i que ha estat confeccionat per l'associació de dones de Guissona Nèvia.

La representació dels Pastorets es portarà a terme els dies 26 de desembre i 6 de gener, a les 7 de la tarda, a la mateixa sala en què s'han representat al llarg de tota la seva història. Hi ha una capacitat limitada de cada una de les sessions a 160 persones.

Si Guissona recupera els Pastorets, Sudanell perd enguany el pessebre vivent. La decisió s'ha pres perquè no hi ha canvi generacional. Tanmateix, no es descarta que l'espectacle, en què hi participaven 250 veïns, pugui reprendre's l'any que ve. D'altra banda, els veïns de Rocafort de Vallbona tampoc recuperaran el pessebre vivent, que es va deixar de representar l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia