Societat

Successos

Investiguen destrosses al santuari de Gallifa

Tallen el conegut com pi de les tres branques, fan pintades feixistes i malmeten l'espai de mossèn Dalmau

El Santuari Ecològic del Castell de Gallifa, l'espai de reflexió a l'entorn de l'ecologia i el muntanyisme que va impulsar a la dècada dels anys vuitanta el rector de Gallifa mossèn Josep Dalmau, va ser objecte de diversos desperfectes i actes vandàlics fa un parell de setmanes, aprofitant les festes nadalenques de l'ermità.

Entre les destrosses que van fer els desconeguts i que el nou rector de la parròquia de Sant Pere i Sant Feliu de Gallifa ha hagut de denunciar als Mossos d'Esquadra, hi ha la tala amb una serra radial del conegut popularment a la zona també com pi de les tres branques, que va fer plantar mossèn Dalmau, però també destrosses al monument de ferro que els escultors Jaume Rodri i Josep Plandiura van inaugurar el 6 de novembre passat coincidint amb l' homenatge que es va organitzar al capellà, teòleg, escriptor, activista i impulsor del santuari, amb motiu dels seus 90 anys.

Atacs diversos

Com deia Jaume Rodri, que també és escriptor i va ser diputat, els desconeguts van estripar una estelada, van trencar una placa commemorativa del primer casament que s'hi va fer i van tirar a terra, amb l'ajut d'un vehicle retràctil i un cable, l'altra escultura seva de la deessa grega Artemisa i després hi van pintar la frase “Bon any i Bon Nadal, profanadors”. Al monument a mossèn Dalmau, de ferro i amb una estelada gravada amb la inscripció “Mossèn Dalmau. La llibertat, la seva gran aventura”, també va aparèixer una pintada en què s'hi podia llegir “Prou dictadura del nazionalisme, prou de mentides i manipulació”.

En espera de fer una valoració econòmica definitiva dels danys, el patronat del santuari es va reunir dilluns per avaluar els desperfectes i començar a pensar a reparar els danys.

Rodri, que també n'és soci, explicava que no només es tracta d'una bretolada fent malbé el que “ha pagat el poble de Catalunya”, sinó que l'atac tenia molta intenció política, “contra la pluralitat religiosa, contra la natura i contra Catalunya”, en un moment “de ple camí cap a la independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell