La Generalitat premia una vintena de restaurants per tenir la millor carta de vins catalans

Els restaurants El Cingle, de Vacarisses; L'Hereu, de Vilafranca del Penedès i Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d'Anoia són els restaurants que ofereixen la millor carta de vins catalans del país. Així s'ha considerat des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat, en el lliurament ahir dels premis de la tercera edició de Cartaví, que reconeix els restaurants que disposen d'una àmplia i acurada presència de vins catalans a les seves cartes. En les diferents categories, han estat guardonats 19 restaurants, i 42 més han resultat finalistes. Els restaurants estan situats arreu de Catalunya, en destaca la presència a comarques de tradició vitivinícola, com ara el Penedès.

Els premis s'han repartit en tres categories, depenent del preu mitjà de la carta –en una d'elles, aquest preu mitjà no arriba als 24 euros, en una altra, oscil·la entre els 25 i els 45, i en una tercera, supera els 45 euros–. Segons el jurat, la tasca de selecció ha estat complexa perquè el nivell ha estat força elevat. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir l'acte lliurament dels guardons. El certamen el promou l'Associació Vinícola Catalana i la Unió Vinícola del Penedès, amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Sommeliers i el patrocini de l'Institut Català del Vi, la direcció general del Comerç i els consells reguladors del Penedès, Catalunya i el Pla del Bages.

A banda d'El Cingle, l'Hereu i Cal Blay Vinticinc, s'han premiat, en la segona categoria, els barcelonins La Llavor dels Orígens i Cinc Sentits. També ho han estat El gat blau (Vilafranca del Penedès), L'Argolla (Castellví de la Marca), Ú Restaurant (l'Avinyonet del Penedès) i Emporium (Castelló d'Empúries). Pel que fa als tercers premis, s'han reconegut les cartes del Niu Nou (Bagà), Al Costat del Museu (el Vendrell), Moderno (Villalba dels Arcs), Mas Renart (Mollet de Perelada) i els vilanovins Negrefum i Marejol. També ho han estat els restaurants Lluçanès (Barcelona), El Bulli (Roses) i Can Jubany (Calldetenes).

ELS PREMIATS

Primers premis
L'Hereu
Cal Blay Vinticinc
El Cingle
Segons premis
La Llavor dels Orígens
El gat blau
L'Argolla
Ú Restaurant
Cinc sentits
Emporium
Tercers premis
Niu Nou
Al Costat del Museu
Moderno
Mas Renart
Negrefum
Marejol
Lluçanès
El Bulli
Cal Jubany


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot