El nucli zoològic de la tortuga mediterrània de Marçà estarà acabat aquest estiu

El nucli zoològic de la tortuga mediterrània de Marçà es construeix actualment al turó de la Miloquera, i està previst que l'estiu que ve ja estigui acabat i el públic pugui visitar-lo. La Fundación Biodiversidad, del Ministeri de Medi Ambient de l'Estat espanyol, hi ha atorgat una subvenció que supera els 20.000 euros.

Així, amb la inversió feta, el consistori de Marçà aspira a poder obrir el nucli zoològic de la tortuga mediterrània de Marçà al públic aquest estiu mateix. Aquest centre, ubicat als horts vells del Mas de la Miloquera, té l'objectiu de donar a conèixer durant tot l'any la realitat d'aquests animals en aquesta zona del Priorat. A més, en l'època lectiva també s'obrirà aquest recinte perquè el visitin les escoles. Tal com explicava Eduard Soler, portaveu del projecte, aquest centre permetrà a Marçà generar més recursos per conservar aquesta espècie autòctona, i això és important perquè serà una reivindicació dels espais naturals i la fauna de la zona.

La Fundación Biodiversidad, adscrita al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha escollit aquest projecte, juntament amb 34 més de tot l'Estat espanyol, per destinar-hi una subvenció de 20.722,10 euros. Aquests diners serviran per sufragar tot l'enjardinament de l'espai destinat a les tortugues, on hi haurà fins a sis recintes. També permetrà pagar l'edició de material informatiu i interpretatiu adscrit al projecte, l'adquisició de material veterinari, l'habilitació d'un espai provisional per poder tractar els animals que requereixin més atenció, així com assumir part del cost del personal tècnic encarregat del projecte.

Més enllà d'aquesta subvenció, el cost total del projecte arriba als 60.000 euros, uns diners que també han de servir per recuperar l'edifici del Mas de la Miloquera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.