Medi ambient

135 nens desallotjats d’una casa de colònies de Torroella pel foc del Montgrí, que ha cremat fins ara 70 hectàrees

Una seixantena de dotacions dels Bombers hi treballaran tota la nit per intentar estabilitzar-lo

Els Bombers estan treballant en l’extinció d’un incendi que s’ha declarat aquest divendres a la tarda al massís Montgrí . Els serveis d’emergències han rebut l’avís cap a dos quarts de set i, segons les primeres informacions, crema vegetació forestal.

El foc ha començat a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) al costat de la zona coneguda com la Casa del Guarda.

Segons han informat fonts dels Bombers, a mitja tarda s’havia pogut ancorar en alguns punts el flanc dret de l’incendi que crema des de dos quarts de set de la tarda al massís del Montgrí, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), a la pista forestal de la Casa del Guarda. En aquesta zona s’estaven concentrant els màxims esforços perquè el vent de sud-oest podria empènyer el foc al llarg de la pròxima nit i matinada.

Cap a mitjanit, 135 nens i 15 monitors de la casa de colònies Torre Ferrana de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), han estat desallotjats segons ha explicat a l’ACN l’alcalde de la localitat, Jordi Colomí. Els nens han estat traslladats al pavelló del municipi. El foc, que ha cremat fins ara 70 hectàrees, ha saltat una pista forestal i avança cap al Còrrec de Coma Llobera, han indicat els Bombers. El flanc esquerre avança lentament cap al Puig de Carroig, una zona amb molta menys vegetació forestal. Els mitjans aeris ja s’han retirat del lloc i una seixantena de dotacions terrestres hi seguiran treballant tota la nit per intentar estabilitzar-lo.

Els Bombers expliquen que volen aprofitar les hores nocturnes, amb la baixada de temperatures que comporta, i el fet que de moment el vent no bufa amb intensitat per intentar estabilitzar el foc abans no comencin les hores de calor.

A tres quarts de nou de la nit hi actuaven 45 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris i el foc avançava lentament empès per una lleugera tramuntana en una zona forestal, sense construccions i per això encara no s’havia hagut de fer cap desallotjament. En aquell moment, el cap, l’incendi avançava cap al Còrrec de Coma Llobera on el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) havia fet cremes controlades per mirar d’aturar l’avenç del foc per evitar que les flames trobessin combustible per cremar quan arribessin a la zona i perdessin intensitat.

Els Mossos han informat que controlen l’accés a les urbanitzacions Torre Gran, Torre Vella i Les Dunes. Per la seva banda, l’Ajuntament de Banyoles s’ha fet ressò que els mitjans aeris dels Bombers recarreguen aigua a l’estany del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona