Medi ambient

L’IRTA i Llet Nostra difonen el cicle lacti

Oferiran visites guiades a la granja experimental de Monells per entendre el procés productiu que hi ha darrere d’un got de llet

La cooperativa Llet Nostra divulgarà, des de la granja experimental de vacum de Monells –propietat de la Diputació i gestionada per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroallimentàries (IRTA)–, el cicle de producció de la llet. Ho faran amb visites guiades sota la marca Experiència #Aprop. A través de professionals, i incidint en aspectes com ara el clima, els camps i el paisatge, i la sostenibilitat i l’economia circular, a més d’entendre el funcionament de l’explotació, podran veure un audiovisual i tastar, a més de la llet, productes derivats.

S’ha concebut per a famílies amb nens a partir de 10 anys i persones amb inquietuds o interessos relacionats amb la producció agroalimentària, la cultura o la gestió del territori, entre d’altres. És una activitat també adaptada com a recurs d’educació per a la sostenibilitat a centres educatius, especialment a classes d’últim cicle de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius agraris.

Per poder realitzar l’Experiència #Aprop cal fer reserva prèvia via web o bé trucant al 93 226 26 25 de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. Segons el ramader i president de Llet Nostra, Jordi Riembau, volen explicar la important aportació dels ramaders i, per extensió, del sector primari a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori”. “Els pagesos fem molt més que l’aliment per a tota la població”, defensa.Per Joan Tibau, representant institucional de l’IRTA a Girona: “Donem a conèixer com, mitjançant la nostra recerca, contribuïm al desenvolupament del sector ramader del país i a fer que la producció de les explotacions, tant les petites com les mitjanes, es faci sota criteris de benestar animal, eficiència econòmica i sostenibilitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Els càmpings porten al TSJC la prohibició d’omplir piscines

barcelona
societat

Un grup d’assessors i els veïns d’Alella diran la seva sobre el futur de la Miralda

alella

SOS Costa Brava adverteix de diverses tales massives d’arbrat

GIRONA
societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

Santa Pau
OLOT

Aposten per una intervenció d’arquitectura social al nucli antic

OLOT
Societat

Demanen acabar amb el bloqueig de presons per a no afectar el drets dels reclusos

Barcelona
alimentació

Aliments innovadors amb proteïnes, premis Innoval

L’Hospitalet de Llobregat
GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Treballadors reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona