Medi ambient

Volkswagen confirma que vol construir un vehicle elèctric a partir del 2025

La marca deixa clar que els plans queden subjectes “a les condicions generals i els incentius governamentals”

Torrent diu que l’anunci de VW garanteix el “lideratge de Catalunya” en la transició cap a la mobilitat sostenible”

La ministra d’Indústria sosté que serà un projecte “transformador” que permetrà avançar en un sector “estratègic”

Aragonès celebra que els plans de VW representen “un gran impuls” per a Catalunya

Volkswagen ha confirmat aquest dijous la seva intenció de portar a Martorell la fabricació d’un vehicle compacte elèctric a la planta de Martorell a partir del 2025 i un model SUV a la fàbrica de Pamplona. Així ho han explicat els principals directius de la marca en una roda de premsa des de Wolsfburg, on VW hi té la seu principal.

Volkswagen ha deixat clar que els plans queden subjectes “a les condicions generals i els incentius governamentals” per desenvolupar aquests projectes. Precisament, la Comissió Europea ha donat aquest dijous llum verda a les ajudes públiques de 3.000 MEUR al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del vehicle elèctric i connectat.

Es tracta d’un dels eixos del pla de recuperació del govern espanyol i que estarà finançat en part pel fons de recuperació europeu. Brussel·les ha aprovat l’ajuda perquè permetrà “accelerar la transició a una mobilitat més sostenible i connectada” i després de constatar que “no distorsiona la competència”.

En l’avaluació de l’esquema d’ajudes, la Comissió Europea ha conclòs que és “necessari per facilitar” la inversió en R+D+I, així com en la protecció mediambiental amb mesures d’eficiència energètica, entre d’altres.

El conseller creu que la confirmació de VW de fabricar un elèctric a Martorell és una “decisió transcendental”

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat aquest dijous que l’anunci dels directius de Volkswagen aquest migdia confirmant que té la intenció de fabricar un vehicle elèctric compacte a Martorell “garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible” i ha qualificat la decisió de la marca com a “transcendental”.

El conseller ha explicat que la fabricació del vehicle elèctric és “l’element més important de la cadena de valor”, perquè té un “efecte tractor i genera una indústria al seu voltant que permetrà a Catalunya liderar la transició cap a la mobilitat sostenible”.

En un comunicat, Torrent ha assegurat que Seat és un “soci estratègic” del Govern i que la prioritat de l’Executiu ha estat “garantir aquesta inversió”. Per tot plegat, ha reclamat al govern espanyol que “acceleri la convocatòria del PERTE”, ja que és un “element imprescindible” per a aquesta inversió.

Maroto celebra l’aval de Brussel·les al PERTE del vehicle elèctric i destaca que és una “oportunitat històrica”

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha celebrat l’aval de la Comissió Europea al PERTE del vehicle elèctric, un dels eixos del pla de recuperació del govern espanyol que mobilitzarà 3.000 milions d’euros en ajudes públiques. En unes declaracions difoses aquest dijous per l’executiu espanyol, Maroto ha destacat que el projecte serà “transformador”, “líder” i permetrà avançar en un sector “estratègic”. “Sens dubte és una bona notícia” després de “mesos de dura negociació amb la Comissió Europea, que ha entès que Espanya necessita aquest projecte per liderar l’electromobilitat d’Europa i, en definitiva, per avançar en una mobilitat que serà sostenible, avançada i segura”.

“Des del govern espanyol estem molt satisfets”, ha dit Maroto, que ha subratllat que amb els pilars del PERTE la indústria automobilística “sustentarà una millora important en l’ocupació, la riquesa i la cohesió social i territorial”.

Aragonès celebra que els plans de VW representen “un gran impuls”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat l’anunci de Volkswagen confirmant la intenció de fabricar un vehicle compacte elèctric a la planta de Seat a Martorell i ha assegurat que “Catalunya és motor i referent de la transició cap a la mobilitat sostenible”. En una piulada, el president de la Generalitat ha comentat que l’anunci suposa “un gran impuls” i ha recordat que el projecte compta amb la previsió de “nous models, concebuts i dissenyats a Catalunya i amb una inversió de 5.000 milions d’euros fins al 2025”. La multinacional alemanya ha explicat els seus plans en una roda de premsa des de la seva seu a Wolfsburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat