Medi ambient

Vistiplau de Vilafant a un projecte de mesures d’eficiència energètica

Es vol fomentar l’energia neta al municipi amb aquest pla que es presentarà a la convocatòria de subvenció DUS 5.000 dels fons Next Generation

L’Ajuntament de Vilafant ha aprovat aquesta mateixa setmana un projecte integral per fomentar l’energia neta al municipi, amb l’objectiu d’accedir al cent per cent de la subvenció dels programes europeus DUS 5.000 dels fons Next Generation. Cap dels grups municipals del ple municipal de Vilafant hi van veure cap problema i van votar favorablement en la sessió extraordinària celebrada aquest setmana passada. L’equip de govern va explicar les diferents accions que preveu el projecte, que té com a objectiu que Vilafant disposi d’uns equipaments públics més “eficients i respectuosos” amb el medi ambient.

“Creiem que aquest projecte ens permetrà fer un pas importantíssim cap a la transició energètica al nostre municipi. Demanem el 100% d’aquesta subvenció que, a més de permetre’ns una inversió important en el poble, ens ajudarà a fomentar la creació de llocs de treball de proximitat”, va destacar durant la sessió l’alcaldessa, Consol Cantenys. Per tirar endavant totes aquestes actuacions, els fons europeus requereixen que aquestes siguin realitzades per empreses del territori, per generar llocs de treball de proximitat i “augmentar la cadena de valor del teixit productiu”, en aquest cas de Vilafant i el seu entorn.

El projecte preveu la substitució de finestres i la instal·lació d’una renovació de l’aire a l’edifici de l’Ajuntament, així com el canvi de diversos equips de bombes de calor per instal·lacions de generació d’energia tèrmica renovable. També es preveu la instal·lació de panells solars a la coberta del pavelló, una energia que no només es quedarà en l’autoconsum de l’equipament esportiu, sinó que també hi ha la intenció de crear una nova comunitat energètica local per tal de poder-la compartir amb els veïns de l’entorn.

Aquesta seria la segona al municipi, ja que en aquests moments ja s’està treballant en la instal·lació de panells solars a l’escola Les Mèlies amb la mateixa intenció de generar energia i compartir-la amb els veïns. Unes actuacions que també impliquen substituir els combustibles fòssils de calderes com les de l’escola Les Mèlies o la del Sol i Vent, que es canviaran per bombes de calor aerotèrmica. La lluita contra la contaminació lumínica també es preveu en aquest projecte, que proposa el canvi de l’enllumenat públic per llums LED. La millora de la mobilitat sostenible a Vilafant també està prevista en aquesta petició de fons europeus, que es materialitzarà en diferents actuacions de pacificació del trànsit a la zona de l’escola Sol i Vent i el nucli antic. També es preveu la substitució de tres vehicles municipals per vehicles elèctrics.

LA XIFRA

1,6
milions d’euros
és el cost de les mesures totals que preveuen el pla que ha estat aprovat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona