Medi ambient

Medi Ambient

I les oques del parc Nou?

Els olotins viuen entre la preocupació i la curiositat la desaparició d’aquestes aus típiques del paisatge d’aquest parc

L’Ajuntament no sap què ha passat i en comprarà d’altres

Les oques del parc Nou d’Olot fa dies que han desaparegut i això ha alarmat les persones que utilitzen aquest espai d’esbarjo, que també és un lloc de pas molt concorregut entre la plaça Amèrica i l’avinguda de Santa Coloma, i ha aixecat una allau de fils de conversa a les xarxes socials. Es tracta d’uns animals molt populars a la capital garrotxina i un dels principals atractius d’aquesta zona d’esbarjo, sobretot per als infants. Aquestes oques són sovint protagonistes a les xarxes, ja que moltes persones en pengen fotografies –les seves dimensions són espectaculars– i comentaris. Recullen també les corredisses habituals per no rebre una mossegada dels seus becs.

A hores d’ara ningú s’explica com pot haver desaparegut el grup d’oques del parc Nou. S’especula que han estat víctimes d’un atac nocturn d’una guineu o d’un altre cànid, ja que només se n’ha trobat una de morta i amb una ferida que sembla compatible amb aquest tipus d’atac. El regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, ha confirmat aquest extrem i ha afirmat que podria ser que les altres oques marxessin fugint del predador en qüestió. A més, ha indicat que aquest atac va coincidir amb el moment en què s’havia buidat el petit estany ornamental on fan vida i, per tant, potser no es van poder defensar introduint-s’hi.

El regidor hi ha afegit que han esperat uns dies per veure si les oques que van sobreviure tornen i, com que això no ha passat, han decidit comprar-ne de noves i reintroduir-les al parc Nou. A més, ha avançat que revisaran el tancament perimetral del recinte per detectar si hi ha punts per on poden accedir animals a la nit des de l’exterior.

Les noves oques han estat adquirides a un criador local i no es portaran al parc ara mateix, perquè son massa joves i cal esperar per garantir que s’hi adapten sense problemes. En total, n’hi duran cinc i aquest parc olotí recuperarà així la seva fesomia més típica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer